Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

EMAYA ha donat més de 2.000 peces de roba de feina que embarquen avui matí al vaixell Aita Mari rumb als camps de refugiats de Lesbos

16 Abr 2019

EMAYA ha donat més de 2.000 peces de roba de feina que embarquen avui matí al vaixell Aita Mari rumb als camps de refugiats de Lesbos

El Fons Mallorquí de Cooperació i Solidaritat ha canalitzat aquesta donació aprofitant l’aturada del vaixell d’ajuda humanitària a Palma

Avui matí EMAYA ha donat més de 2.000 peces de roba perquè puguin ser embarcades al vaixell Aita Mari, fondejat des de primera hora del matí a la badia de Palma, en una escala forçada en el seu viatge cap als camps de refugiats de l’illa de Lesbos, a Grècia.

 

Ahir vespre el Fons Mallorquí de Cooperació i Solidaritat va tenir coneixement del pas del vaixell per Palma i contactà amb EMAYA per valorar la possibilitat d’aportar material d’ajuda aprofitant la capacitat de l’embarcació. Durant 2018 EMAYA ja ha aportat en diverses ocasions roba de feina que s’ha enviat a través del Fons a Tendo, Burkina Faso i a diverses comunitats rurals de Pocona, a Bolívia. Es tracta, com en aquest cas, de roba en estoc, nova, retirada pel canvi de disseny i materials dels uniformes del personal d’EMAYA.

 

El vaixell Aita Mari és un vaixell d’ajuda humanitària, un antic pesquer reconvertit per l’ONG Salavamento Marítimo Humanitario, que sortí de Lisboa rumb a Lesbos i ha hagut de fer aquesta escala a Palma requerit per l’Autoritat Marítima Espanyola, que li indicà que havia sol·licitar despatx per navegar per aigües mediterrànies.

Degut a la presència a la badia de Palma d’un portaavions, no ha estat autoritzat per entrar a port i el vaixell humanitari ha hagut de quedar a 3 milles de la costa, fet pel qual el material ha estat embarcat amb llanxes que han realitzat diversos viatges des del port del Portitxol. 

Neus Truyol ha declarat que des d’EMAYA s’ha fet aquesta aportació que pot ser de gran utilitat als camp de refugiats, on qualsevol ajuda és molt necessària i que espera “que es posi fi a les traves burocràtiques de l’Estat espanyol a aquest vaixell i pugui salpar amb el material a bord rumb a Grècia”.

Tornar
subir