Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

L’Ajuntament, EMAYA i Ecovidrio presenten la campanya “Recicla vidre per elles” amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama

15 Oct 2019

L’Ajuntament, EMAYA i Ecovidrio presenten la campanya “Recicla vidre per elles” amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama

Ecovidrio ha instal·lat 5 parelles de contenidors roses a diversos punts de Palma

El batle de Palma, José Hila, el president d’EMAYA, Ramon Perpinyà i el gerent d’Ecovidro, Roberto Fuentes, han presentat avui matí a la plaça de Santa Eulàlia la campanya “Recicla vidre per elles”, impulsada per Ecovidrio, que comptarà enguany amb 5 parelles de contenidors de recollida de vidre situats a diversos punts de Palma amb motiu del Dia Mundial de Càncer de Mama que se celebra el proper dia 19 d’octubre.

 

Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d’envasos de vidre a Espanya; enguany posa en marxa per quart any consecutiu la campanya “Recicla vidrio por ellas”. Una iniciativa que té com objectiu mobilitzar als ciutadans a reciclar envasos de vidre i contribuir així a la causa solidaria de la lluita contra el càncer de mama.

 

Des d'avui i durant les pròximes setmanes, 10 iglús roses, el color de la lluita contra el càncer de mama, estaran ubicats per parelles a 5 punts emblemàtics de Palma: la plaça de Santa Eulàlia, passeig del Born, plaça d’Espanya, Porta de Santa Catalina i plaça París.

 

Ecovidrio transformarà els envasos de vidre recollits en aquests contenidors en una donació a la Fundación Sandra Ibarra de Solidaridad Frente al Cáncer.

 

En aquesta ocasió, la campanya s’ha estès per més de 80 ciutats de tot el territori espanyol, com Madrid, Sevilla, Barcelona o Santander, a més de Palma, amb la finalitat de sensibilitzar a un major nombre de ciutadans. Així doncs, el nombre total de contenidors instal·lats és de més de 340. A més a més, per quart any consecutiu l’entitat ha comptat amb Sandra Ibarra, directora de la Fundación Sandra Ibarra de Solidaridad Frente al Cáncer com ambaixadora del projecte.

 

Com a símbol de la conscienciació i solidaritat amb el càncer de mama, també s’ha comptat amb la col·laboració d’Ágatha Ruiz de la Prada, que ha dissenyat un miniglú especial per l’ocasió. El miniglú es podrà adquirir a través del web www.miniglu.es i els beneficis es destinaran a la mateixa Fundació per a contribuir a la prevenció, informació i sensibilització d’aquesta malaltia.

 

Dades de reciclatge de vidre a Palma

 

Segons les dades de 2018, la ciutadania de Palma va reciclar un total de 9.232 tones de vidre, el que suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 22,5 kg. Això suposa un important increment en relació a 2017, amb un total de 8.348 tones i 20,5 kg/habitant.

 

Respecte a la taxa de contenerització, Palma es situa amb una mitjana de 266 habitants per contenidor, comptant amb un total de 1.540 contenidors pels residus d’envasos de vidre instal·lats a tot el municipi.

  

Sobre Fundación Sandra Ibarra de Solidaridad Frente al Cáncer

 

La Fundación Sandra Ibarra de Solidaridad Frente al Cáncer és una organització sense ànim de lucre enfocada a la prevenció, la investigació i la supervivència front al càncer. Neix de la necessitat d’impulsar i coordinar esforços davant aquesta malaltia. Des de fa onze anys finança beques i impulsa campanyes públiques per afrontar el càncer amb positivitat i rigor, no només des del punt de vista científic i clínic, sinó també social. Aquesta fundació desenvolupa la denominada “Escola de Vida”, la primera escola de pacients i supervivents del càncer, que té com a objectiu millorar la qualitat de vida i el benestar d’aquestes persones.

Tornar
subir