Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

EMAYA continua amb el Pla de xoc contra les pintades vandàliques

07 Ago 2019

EMAYA continua amb el Pla de xoc contra les pintades vandàliques

Des que es va posar en marxa, s'han eliminat set pintades incíviques ubicades a diferents espais municipals de la ciutat

EMAYA continua amb el Pla de xoc contra les pintades vandàliques. Des que es va posar en marxa, s'han eliminat set pintades incíviques ubicades a diferents espais municipals de la ciutat, a més de netejar-ne als contenidors i les papereres. Cal recordar que la sanció per fer una pintada és de 700 euros per cada una.

D'aquesta manera, les primeres actuacions es feren a les conegudes com a escales del Nixe, que enllacen el carrer de Bernat de Santa eugènia amb l'avinguda de Joan Miró; a la plaça del Comtat del Rosselló i a la plaça d'Alexander Fleming. Les següents accions s'han duit a terme a la part no catalogada del Baluard del Príncep, a les escales que uneixen la plaça Major amb la Rambla i a les escales de la costa del Teatre (la part municipal). Avui s'estava fent feina a Son Ferriol, a un espai ubicat entre els carrers de la Xeixa i de l'Ordi.

La següent passa serà consensuar amb veïnats i comerciants com actuar en aquelles façanes que són propietat privada. Així, aquesta setmana el president d'EMAYA es reunirà amb l'Associació de Comerciants del Carrer del Sindicat per a tractar la qüestió i poder traslladar el pla de xoc en aquesta zona comercial de la ciutat. Per a actuar als espais privats es requereix la col·laboració i l'autorització del propietari.

Com es neteja

EMAYA neteja de diferent forma les pintades vandàliques, aplicant mesures concretes segons el material de la façana o l'espai on es troba la pintada. En alguns casos s'actua amb decapant, en altres amb aigua a pressió i en altres es fa un tractament a la superfície i es pinta damunt. Els equips estan preparats per a actuar en aquests casos.

Tornar
subir