Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

EMAYA obre un punt de serveis per a autocaravanes al parc verd de Son Castelló

03 Mai 2019

EMAYA obre un punt de serveis per a autocaravanes al parc verd de Son Castelló

En tot Mallorca només existeix una àrea d’autocaravanes, poder comptar amb aquests serveis a Palma era una demanda de l’Associació Balear Cultural de temps lliure i autocaravanisme “Es Siurell” (ABACES) des de fa anys

Aquesta setmana EMAYA ha obert un punt de servies per a autocaravanes al parc verd de Son Castelló, per poder així cobrir una mancança de la nostra ciutat i una reivindicació ja històrica del sector, que l’Associació Balear Cultural de temps lliure autocaravanisme “Es Siurell”  (ABACES) venia reivindicant des de fa anys.

Avui matí representants d’aquesta associació han visitat el parc verd de Son Castelló, acompanyats de la presidenta d’EMAYA, perquè tècnics de l’empresa municipal els mostrin el nou punt de serveis.

En un àrea diferenciada de la zona de recollida de residus, el parc verd compta des d’ara amb:

  • un lloc d’abocament on les autocaravanes poden buidar les seves aigües grises,
  • una arqueta elevada on buidar els sòlids fecals,
  • punt d’aigua per a la neteja dels dipòsits extraïble dels WC de les autocaravanes
  • un altre punt independent de subministrament d’aigua per neteja de la zona i per omplir els dipòsits d’aigua de les autocaravanes, amb mànega flexible de 8 m.
  • senyalització de l’àrea i de cada un dels serveis.

 

Aquests serveis estaran accessibles a qualsevol usuari d’autocaravanes, dins l’horari d’obertura del parc verd (de les 8 del matí a les 20 h, darrera admissió a les 19:45 h).

Es tracta d’una experiència pilot, pionera a Palma i la primera d’EMAYA en aquesta matèria, per això, i d’acord amb l’associació d’autocaravanistes i els usuaris, és susceptible de millores i canvis si fossin precisos.

De fet, a Mallorca només existia fins ara una àrea de serveis per a autocaravanes, al municipi de Son Servera, allunyat de Palma. Per això ja feia anys que ABACES reivindica a les diverses administracions públiques l’habilitació de nous punts, com ja existeixen per tot el territori peninsular.

A Mallorca es calcula que existeixen unes 500 autocaravanes, a més de les que venen per passar-hi un dies. Comptar amb una instal·lació adequada per buidar les aigües residuals era ja una necessitat per poder desenvolupar la seva activitat de forma adequada i segons el que marca la legislació.

Per aquests motius la iniciativa d’EMAYA al parc verd de Son Castelló ha estat rebuda amb alegria per ABACES i valorada molt positivament. Tal i com han manifestat els representants de l’Associació, “aquest és un servei bàsic i necessari per poder utilitzar els nostres vehicles d’oci en plenes condicions. Per aquest motiu, des d’ABACES donam les gràcies i un gran aplaudiment a EMAYA per fer possible que a Palma tenguem una àrea de serveis per a autocaravanes”.

Per la seva banda, la presidenta d’EMAYA, Neus Truyol, ha manifestat la seva satisfacció per haver donat resposta a aquesta demanda social, a la vegada que es donen garanties per tractar uns residus de la forma ambientalment adequada i segons estableix la normativa vigent: “EMAYA vol proporcionar serveis a la ciutadania per fer possible la gestió adequada dels recursos i la reducció de la contaminació del medi”. Aquest punt de serveis per a autocaravanes dona facilitats als usuaris d’aquests vehicles i evita abocaments a llocs no adequats.

Tornar
subir