Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

Palma, ciutat convidada al “Foro de las Ciudades” per exposar els seus projectes de gestió d’aigua, residus i energia

14 Jun 2018

Palma, ciutat convidada al “Foro de las Ciudades” per exposar els seus projectes de gestió d’aigua, residus i energia

Neus Truyol intervé avui a Madrid, en el bloc de ciutats i economia circular

Avui matí Neus Truyol, presidenta d’EMAYA i regidora d’Ecologia, ha intervingut al “Foro de las Ciudades”, en la sessió dedicada a “Ciutats que transiten cap a l’economia circular”, per exposar els projectes que es desenvolupen a Palma en relació a les millores en la gestió de residus i la recollida selectiva, la gestió sostenible de l’aigua, l’eficiència energètica i les energies renovables.

 

El “Foro de las Ciudades” té lloc entre els dies 13 i 15 de juny a Madrid, coincidint amb la prestigiosa ”Feria Internacional del Urbanismo y del Medio Ambiente”, TECMA, que celebra la seva 19ena edició a l’espai d’IFEMA. Aquest és el principal fòrum de l’Estat d’intercanvi de coneixements i experiències en tecnologies, serveis, productes i processos d’innovació per a dissenyar ciutats més sostenibles amb una millor qualitat de vida per a la població.

 

Neus Truyol ha estat convidada, en representació de Palma, a intervenir en el bloc “Ciutats que transiten cap a l’economia circular”, organitzat per ANEPMA (Asociación Nacional de Empresas Públicas de Medio Ambiente), en el marc del “Foro de las Ciudades”. En aquesta mateixa sessió celebrada avui al llarg de tot el matí, han intervingut també representants de Gijón, Rivas-Vaciamadrid, Getafe i Còrdova.

 

En la seva intervenció, Neus Truyol ha exposat les millores en la gestió i recollida selectiva dels residus, que han permès aquest mes d’abril arribar al 25% de recollida selectiva (amb un creixement de 10 punts en 3 anys). S’ha referit especialment la renovació dels contenidors, la recollida selectiva mòbil del centre històric, la recollida porta a porta comercial, la implantació de la recollida d’orgànica, les millores a la recollida de roba i d’oli, etc.

 

Pel que fa a la gestió de l’aigua, ha exposats els criteris de gestió sostenible dels diferents recursos hídrics (fonts, embassaments i aqüífers), els projectes de sanejament i l’estudi de l’aprofitament de l’aigua del Pla de Sant Jordi.

 

Per altra banda també s’ha referit a les millores energètiques relacionades amb aquesta gestió de l’aigua i les residus: la instal·lació de plaques solars a les instal·lacions d’EMAYA, la renovació de la flota prioritzant els vehicles elèctrics i substituint el gasoil per gas a la flota pesada, així com el projecte d’aprofitament de calor residual de la planta depuradora de Sant Jordi per a la piscina municipal.

 

Neus Truyol ha qualificat com a molt positiva l’experiència de participar en aquest fòrum i molt important el que significa que Palma hi hagi estat seleccionada. “És una oportunitat única d’exposar els avenços de Palma cap a la sostenibilitat, així com de conèixer projectes similars d’altres ciutats”.

 

Per a més informació: www.forodelasciudades.ifema.es

Tornar
subir