A+ a-

Nous contenidors

Durant aquest 2017 es substituiran el 80 % dels contenidors de Palma distribuïts en dues fases. La primera fase correspon a l’Arenal, les Meravelles, Can Pastilla i la zona nord de l’eixample, entre carrer Aragó i camí de Jesús i entre les avingudes i la via de cintura. La segona fase, de cara a l’octubre d’enguany, abastarà la resta de Palma.
Els nous contenidors suposen una major facilitat per dipositar els fems, acomplint amb els requisits legals d’accessibilitat, faran possible la recollida selectiva de totes les fraccions i una millora estètica i de qualitat urbana.
D’aquesta manera es podrà implantar el nou model de recollida fonamentat en:

Implantació d’illes homogènies i completes de contenidors. A cada àrea d’aportació hi haurà contenidors de tots les fraccions i seran de les mateixes característiques. Suposarà un millor servei, facilitats per a la recollida selectiva i una millora estètica.

Contenidors accessibles per a qualsevol persona, sigui quina sigui la seva edat o condicions físiques. Són de fàcil obertura (amb palanca per a persones amb cadira de roda i pedal de peu) i estan senyalitzats per a persones invidents.

Tots els contenidors estaran identificats amb un codi QR per identificar-los, comunicar incidències i consultar informació sobre la recollida selectiva.

Els contenidors, així mateix, estan retolats amb indicació de les fraccions i residus que s’hi ha de dipositar i els que no, i amb un missatge educatiu per conscienciar sobre la separació dels fems.

S’incorporarà de forma progressiva a finals d’any un nou contenidor per a la recollida selectiva de la matèria orgànica, una de les assignatures pendents a Palma.

Paral·lelament a la instal·lació dels nous contenidors s’implantarà un sistema de neteja diari de les àrees de contenidors, amb uns vehicles que realitzaran rutes prèvies al buidat dels contenidors. Així mateix cada mes es netejaran per defora i cada tres mesos per dedins. Els nous contenidors tendran un programa de manteniment a càrrec d’EMAYA, per revisions i reparacions continuades, cosa inexistent fins ara.

Cada contenidor està rotulat amb un missatge del que aconsegueixes reciclant. Te’ls pots descarregar aquí

 

A partir del dia 11 de setembre,  EMAYA comença a desplegar la segona fase de canvi de contenidors de la via pública. Aquesta segona etapa acabarà el proper mes de novembre.

  Rebuig Envasos Paper Vidre

EL PIL·LARI

15 11 11 11

L'ARANJASSA

6 6 5 6

SANT JORDI

18 21 21 17

LA CASA BLANCA

4 4 4 3

AEROPORT

0 0 0 0

SON FERRIOL

55 37 37 36

EL COLL DEN REBASSA

50 35 35 34

EL MOLINAR/CAN PERE A

52 41 41 41

POLIGON DE LLEVANT

41 26 26 26

FONERS

75 42 42 42

LA SOLEDAT (SUD)

39 21 21 17

LA SOLEDAT (NORD)

8 3 3 3

SON GOTLEU

44 20 20 17

SON CANALS

22 11 11 11

PERE GARAU

93 56 57 55

 


CONSULTA DE CONTENIDORS 

 

DESCÀRREGUES