Amb motiu de l'entrada en vigor del nou Reglament general de protecció de dades, hem adaptat la nostra política de privacitat als requeriments del nou Reglament. Volem ser transparents sobre quines dades recopilam, com les utilitzam i els drets que teniu per a controlar les vostres dades, per la qual cosa us demanam que llegiu atentament la Política de Privacitat i la política de cookies
D'acord | Més informació

Visita a l'EDAR 1

Depuració d'aigües residuals

La visita consisteix en conèixer de prop la planta de regeneració d'aigua residual procedent del consum humà, així com les aplicacions amb aigües regenerades. Per a poder comprendre el cicle de les aigües residuals s'ofereix una visita completa a les instal·lacions de la planta depuradora d'aigües residuals (EDAR 1) de Palma, que gestiona EMAYA.

Aquí es donarà a conèixer i es visitarà tot el procés que segueixen les aigües residuals per a poder depurar-se i regenerar-se: pretractament, decantació primària, tractament biològic, decantació secundària, tractament terciari i tractament de fangs. Destacarem especialment la concepció sostenible de reutilitzar els recursos resultants (aigua regenerada, fangs i cogeneració d'energia).

La visita guiada es completa amb reconamanacions sobre l'ús de l'aigua. A partir de petits consells, els alumnes podran comprovar com cadascun de nosaltres podem ajudar a estalviar aigua i fer-ne un ús consicient i sostenible.

Adreçada agrups de 6è de primària, secundària, batxillerat, cicles formatius, universitat i grups d'adults en general.
Màxim 30 alumnes per visita.

s informació a: comunicacio@emaya.es | 971 774 309

Reserves 

EDAR 1

 

L’EDAR 1 és una planta totalment automatitzada que té capacitat per a tractar 50.000 m3/dia. S’hi depuren les aigües que provenen de la Platja de Palma, Sant Jordi, l’Aranjassa, el Pil·larí, l’aeroport de Son Sant Joan i part de la resta de Palma.

Les aigües residuals que han estat transportades a través de la xarxa de clavegueram fins a l’EDAR se sotmeten a diferents fases de tractament: pretractament, decantació primària, decantació secundària, tractament de fangs i tractament terciari.

Més informació

Cogeneració d'energia

La depuradora s’abasteix de l’electricitat que es genera a la planta mitjançant la cogeneració. 

L’estació de cogeneració d’EMAYA permet obtenir, a partir del biogàs, l’energia elèctrica necessària per abastir el consum intern de la planta.

Cogeneracio Cogeneracio
Més informació

Descàrregues

Guia de visita

Guia de visita a l'EDAR1

Instruccions de seguretat

Instruccions de seguretat per a la visita a l'EDAR1

subir