Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

Visita a l'EDAR 1

Depuració d'aigües residuals

La visita consisteix en conèixer de prop la planta de regeneració d'aigua residual procedent del consum humà, així com les aplicacions amb aigües regenerades. Per a poder comprendre el cicle de les aigües residuals s'ofereix una visita completa a les instal·lacions de la planta depuradora d'aigües residuals (EDAR 1) de Palma, que gestiona EMAYA.

Aquí es donarà a conèixer i es visitarà tot el procés que segueixen les aigües residuals per a poder depurar-se i regenerar-se: pretractament, decantació primària, tractament biològic, decantació secundària, tractament terciari i tractament de fangs. Destacarem especialment la concepció sostenible de reutilitzar els recursos resultants (aigua regenerada, fangs i cogeneració d'energia).

La visita guiada es completa amb reconamanacions sobre l'ús de l'aigua. A partir de petits consells, els alumnes podran comprovar com cadascun de nosaltres podem ajudar a estalviar aigua i fer-ne un ús consicient i sostenible.

Adreçada agrups de 6è de primària, secundària, batxillerat, cicles formatius, universitat i grups d'adults en general.
Màxim 30 alumnes per visita.

s informació a: comunicacio@emaya.es | 971 774 309

Reserves 

EDAR 1

 

L’EDAR 1 és una planta totalment automatitzada que té capacitat per a tractar 50.000 m3/dia. S’hi depuren les aigües que provenen de la Platja de Palma, Sant Jordi, l’Aranjassa, el Pil·larí, l’aeroport de Son Sant Joan i part de la resta de Palma.

Les aigües residuals que han estat transportades a través de la xarxa de clavegueram fins a l’EDAR se sotmeten a diferents fases de tractament: pretractament, decantació primària, decantació secundària, tractament de fangs i tractament terciari.

Més informació

Cogeneració d'energia

La depuradora s’abasteix de l’electricitat que es genera a la planta mitjançant la cogeneració. 

L’estació de cogeneració d’EMAYA permet obtenir, a partir del biogàs, l’energia elèctrica necessària per abastir el consum intern de la planta.

Cogeneracio Cogeneracio
Més informació

Descàrregues

Guia de visita

Guia de visita a l'EDAR1

Instruccions de seguretat

Instruccions de seguretat per a la visita a l'EDAR1

subir