Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

Cogeneració

L'estació de cogeneració d'EMAYA permet obtenir l'energia elèctrica necessària per abastir el consum intern de la planta depuradora.

Fases de l'obtenció de biogàs

  • 1 PROCÉS DE DEPURACIÓ

    En el procés de depuració de l’aigua residual es produeix un residu, anomenat fang, que és necessari tractar per a convertir-lo en un producte totalment estable.

    El tractament conjunt dels fangs que es produeixen a les dues depuradores d’EMAYA es fa mitjançant una digestió anaeròbia i una deshidratació a les instal·lacions de l’EDAR 1.

  • 2 DISGESTIÓ ANAERÒBICA

    La digestió anaeròbia dels fangs és un procés que genera una quantitat considerable de biogàs amb un alt poder energètic. EMAYA aprofita aquest biogàs mitjançant la cogeneració per aconseguir una doble funció: generar energia elèctrica i aprofitar tèrmicament els gasos d’escapada dels motors.

Vols visitar l'EDAR 1 i la planta de cogeneració?

Amb l'objectiu de treballar per a la difusió dels valors mediambientals i sostenibles del nostre entorn i ajudar a crear consciència i sensibilització entre els ciutadans, EMAYA organitza visites guiades a les seves instal·lacions per donar a conèixer a grans i petits el cicle integral de l'aigua, el seu procés de captació i tractament, així com la depuració de les aigües residuals i els usos de la regeneració de l'aigua.

subir