Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

Font de La Vila

La font natural de La Vila

Es troba documentada en els segles XI i XII en època musulmana, ja esmentada com a Font de la Vila (Ayn Al-Amir). Així, quan en Jaume I conquerí Mallorca l’any 1229, ja existia una xarxa de síquies i qanats que servien per distribuir l’aigua de les fonts per al regadiu d’horts i l’abastiment de la ciutat.

Després de deu segles, la Font de la Vila encara representa una de les aportacions bàsiques per a l’abastiment diari d’aigua a la ciutadania. Els seus cabals són constants durant tot l’any, i aporta una mitjana anual del 69 % de l’aigua total aportada per les fonts.

La font natural de la Vila és un brollador natural ubicat en el punt de contacte meridional de la serra de Tramuntana i el Pla de Palma, a uns 8 km de la ciutat, a prop del campus universitari.

Visita a la planta potabilitzadora Son Tugores i fonts naturals

Amb l'objectiu de treballar per a la difusió dels valors mediambientals i sostenibles del nostre entorn i ajudar a crear consciència i sensibilització entre els ciutadans, EMAYA organitza visites guiades a les seves instal·lacions per donar a conèixer a grans i petits el cicle integral de l'aigua, el seu procés de captació i tractament, així com la depuració de les aigües residuals i els usos de la regeneració de l'aigua.

subir