Amb motiu de l'entrada en vigor del nou Reglament general de protecció de dades, hem adaptat la nostra política de privacitat als requeriments del nou Reglament. Volem ser transparents sobre quines dades recopilam, com les utilitzam i els drets que teniu per a controlar les vostres dades, per la qual cosa us demanam que llegiu atentament la Política de Privacitat i la política de cookies
D'acord | Més informació

Font de La Vila

La font natural de La Vila

Es troba documentada en els segles XI i XII en època musulmana, ja esmentada com a Font de la Vila (Ayn Al-Amir). Així, quan en Jaume I conquerí Mallorca l’any 1229, ja existia una xarxa de síquies i qanats que servien per distribuir l’aigua de les fonts per al regadiu d’horts i l’abastiment de la ciutat.

Després de deu segles, la Font de la Vila encara representa una de les aportacions bàsiques per a l’abastiment diari d’aigua a la ciutadania. Els seus cabals són constants durant tot l’any, i aporta una mitjana anual del 69 % de l’aigua total aportada per les fonts.

La font natural de la Vila és un brollador natural ubicat en el punt de contacte meridional de la serra de Tramuntana i el Pla de Palma, a uns 8 km de la ciutat, a prop del campus universitari.

Visita a la planta potabilitzadora Son Tugores i fonts naturals

Amb l'objectiu de treballar per a la difusió dels valors mediambientals i sostenibles del nostre entorn i ajudar a crear consciència i sensibilització entre els ciutadans, EMAYA organitza visites guiades a les seves instal·lacions per donar a conèixer a grans i petits el cicle integral de l'aigua, el seu procés de captació i tractament, així com la depuració de les aigües residuals i els usos de la regeneració de l'aigua.

subir