Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

Els dies 21 i 22 d’abril es pavimenta el tram de l’avinguda de Gabriel Alomar a l’encreuament amb el carrer del General Ricardo Ortega

20 Abr 2023

Els dies 21 i 22 d’abril es pavimenta el tram de l’avinguda de Gabriel Alomar a l’encreuament amb el carrer del General Ricardo Ortega

Es tracta del punt d’inici del col·lector interceptor, on en diverses ocasions s’han realitzat obres d’aquesta infraestructura, que ja està en funcionament des del mes de novembre

Els dies 21 i 22 d’abril es procedirà a l’asfaltat definitiu del tram de l’avinguda de Gabriel Alomar en el punt de la seva intersecció amb el carrer del General Ricardo Ortega, on es troba l’inici del col·lector interceptor.

Aquests treballs no suposaran el tall de circulació, només una reducció puntual dels carrils de circulació en aquest punt de les avingudes durant aquests dos dies; el gir al carrer del General Ricardo Ortega des de les avingudes només s’impedirà durant les primeres hores del matí de divendres. En qualsevol cas, des de l’Àrea de Mobilitat es recomana utilitzar itineraris alternatius sempre que sigui possible.

L’actuació es realitzarà per fases per tal de reduir al mínim les restriccions: divendres es realitzarà el fresat i dissabte l’asfaltat.

En aquest punt EMAYA ha treballat en diverses ocasions per a la construcció del primer pou d’aquesta infraestructura, per a l’excavació del túnel per on discorre el col·lector i altres tasques per a la seva posada en marxa, que va tenir lloc el passat mes de novembre. Amb l’asfaltat definitiu d’aquest punt conclouen tots els treballs a la zona.

La primera actuació va tenir lloc el mes de maig de 2019, quan es varen realitzar les perforacions de prospecció arqueològica, que havien de determinar encara el punt exacte on ubicar el pou i l’arqueta de connexió amb la galeria del col·lector.

Una vegada realitzat el projecte definitiu, amb les ubicacions i el traçat final, les obres varen començar el mes de maig de 2020. Fins al novembre de 2022 s’ha treballat en diverses ocasions per a la excavació del pou, de 10 metres de fondària, instal·lació de connexions, arqueta, pilons, etc. El mes de juliol de 2020 es va introduir en aquest punt la tuneladora per a excavar el primer tram de la galeria del col·lector, de 716 metres, fins al carrer de Caracas, on va arribar el mes de desembre.

La infraestructura conjunta del col·lector interceptor i el tanc de tempestes va entrar en funcionament el mes de novembre de 2022, emperò durant uns dies del mes de desembre es va treballar encara en aquest punt per tal d’ajustar diversos mecanismes i connexions, durant el període de proves.

El col·lector interceptor ja recull, des del mes de novembre, aigües pluvials i residuals per conduir-les al tanc de tempesta i a la planta depuradora per al seu tractament i evitar així el seu abocament a la mar.

Tornar
subir