Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

L’IME estalviarà més de 700.000 € l’any amb el subministrament energètic a través d’EMAYA Energia

19 Abr 2023

L’IME estalviarà més de 700.000 € l’any amb el subministrament energètic a través d’EMAYA Energia

La Junta de Govern aprova que EMAYA aporti els 6,3 GWh/any d’energia elèctrica als 37 punts de consum de l’IME

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Palma ha aprovat avui autoritzar la despesa derivada de l’encàrrec de l’Institut Municipal de l’Esport de l’Ajuntament de Palma (IME) a l’Empresa Municipal d'Aigües i Clavegueram, SA (EMAYA) del subministrament d’energia elèctrica.

Això suposa una nova incorporació d’un organisme municipal a la comercialitzadora pública municipal. En primer lloc es varen incorporar, a més de la pròpia EMAYA, el Patronat Municipal d’Escoles d’Infants i el Patronat Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació Integral de Barris.

L’Institut Municipal de l’Esport és un dels organismes de major consum, uns 6,3 GWh/any, més d’un 6% del consum elèctric de tot l’Ajuntament de Palma.

A partir d’ara serà EMAYA Energia qui aportarà l’energia elèctrica als 37 punts de subministrament de l’IME.

Això suposarà per a aquest organisme municipal un estalvi de 707.900 € anuals en energia elèctrica. La seva factura actual supera els 2 milions d’euros i amb la comercialitzadora d’EMAYA serà d’1.336.600 €, amb les dades del mercat actual. Aquest estalvi encara serà superior quan s’incorpori també la comercialització del gas.

EMAYA Energia

Des de desembre de 2020 EMAYA està d’alta com a comercialitzadora municipal d’electricitat i des d’octubre de 2022, de gas. El subministrament d’energia per part d’EMAYA té com a principals objectius la millora de la gestió energètica municipal i el consum d’energia d’origen renovable. A més té els avantatges de la centralització de l’aprovisionament front a la diversitat de contractes actuals, la transparència, la millora de l’eficiència energètica, la reducció de la dependència, major sobirania energètica i autoconsum.

Tot això a més d’un important estalvi econòmic. Es preveu que quan s’incorporin tots els punts de consum de l’Ajuntament i organismes municipals durant 2023, l’estalvi sigui de 4.8 milions d’euros.

Actualment EMAYA, amb la incorporació de l’IME, ja subministra el 46% del consum energètic municipal, més de 67 GWh/any, d’un total de 160 GWh. Això suposa que ja s’aporta l’energia a 209 punts de consum de gas i electricitat dels 980 prevists.

Al llarg dels propers mesos s’incorporaran a la comercialitzadora energètica municipal la resta d’instal·lacions i d’organismes de l’Ajuntament de Palma.

Tornar
subir