Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

EMAYA i el Mercat de Pere Garau han posat en marxa la recollida de matèria orgànica

16 Mar 2023

EMAYA i el Mercat de Pere Garau han posat en marxa la recollida de matèria orgànica

Els dimarts, dijous i dissabte s’hi instal·laran contenidors marrons per a la recollida de restes vegetals, fruites i verdures

Avui matí el president d’EMAYA, Ramon Perpinyà i el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Jordi Vilà, han presentat la campanya de recollida selectiva de matèria orgànica i neteja del Mercat de Pere Garau.

 

Aquest dimarts dia 14 de març es va iniciar la recollida selectiva de matèria orgànica al mercat de Pere Garau, una iniciativa conjunta d’EMAYA i Mercats Municipals de Palma.

 

Perpinyà ha recordat que la recollida selectiva de matèria orgànica és molt important per a incrementar les taxes de reciclatge de Palma “suposa un 40% dels nostres residus, és fonamental dipositar-la en els contenidors marrons per així poder-la aprofitar a les plantes de compostatge i de metanització”.

 

Per la seva banda, Vilà ha demanat la col·laboració dels titulars de les paradetes “és una tasca que hem de fer entre tots, per reciclar més i tenir uns mercats més nets”.

 

Aquesta recollida es realitza els dimarts, dijous i dissabte, els dies que el Mercat de Pere Garau compta amb parades exteriors i hi ha més venda de fruita i verdura fresca.

 

Per a la seva recollida EMAYA instal·la contenidors marrons aquests dies durant l’horari del mercat, devora les principals entrades.

 

Els mercats tenen un important potencial per a recollir matèria orgànica que es podrà destinar al compostatge i la biometanització, evitant que sigui incinerada i contribuint a l’aprofitament sostenible dels recursos.

Per a promoure el seu ús i perquè les persones de les parades facin una correcta separació de la matèria orgànica, s’està fent una campanya informativa i educativa a càrrec dels educadors ambientals d’EMAYA i el personal del mercat.

 

S’ha distribuït un full informatiu a totes les parades i una guia per a la separació dels residus. Així mateix s’ha aprofitat aquesta campanya per recordar que també s’han de separar les altres fraccions de residus (vidre, plàstic i cartó) i que és obligatori recollir els fems i deixar net l’espai de cada paradeta.

 

Tal i com estableixen les ordenances municipals, la neteja de l’espai, la separació dels residus i el seu dipòsit en els contenidors corresponents és obligatòria i una responsabilitat conjunta per mantenir un mercat net.

Tornar
subir