Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

S’inicia la licitació del projecte de reconstrucció del col·lector d’aigües pluvials de Platja de Palma

10 Gen 2023

S’inicia la licitació del projecte de reconstrucció del col·lector d’aigües pluvials de Platja de Palma

Ajuntament i Govern presenten una inversió de més d’onze milions d’euros per actualitzar l’enllumenat i el col·lector de Platja de Palma

El batle de Palma, Jose Hila, juntament amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, han presentat avui dos projectes que l’Ajuntament licitarà de forma conjunta i que contribueixen a actualitzar les infraestructures de Platja de Palma amb una inversió que suma més d’onze milions d’euros i que ha rebut finançament tant per part de la Llei de Capitalitat com dels fons Next Generation. A l’acte han assistit la gerent de l’Associació Hotelera de Platja de Palma, Patricia Lliteras, i membres de la junta directiva, a més de representants d’associacions veïnals i entitats de la zona.

 

La tinent de batle d’Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor, juntament amb el president d’EMAYA, Ramon Perpinyà, i el regidor del Districte Platja de Palma i Pla de Sant Jordi, Jordi Vila, han acudit a la presentació d’aquests dos projectes, que s’ha realitzat al final del camí de ca n’Alegria, a la carretera de Platja de Palma. També hi ha era present el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela.

 

El batle ha remarcat “la importància dels dos projectes, molt necessaris. El col·lector ens permet seguir treballant per a cuidar de la nostra mar, com estam fent amb el tanc de tempestes i la nova depuradora”. El nou enllumenat “respon a una demanda i permetrà millorar Platja de Palma, amb més punts de llum que seran, a més, energèticament més eficients”. “Estam transformant la ciutat  a la vegada que la cuidam. Invertim a Platja de Palma, la principal zona turística, per assegurar el seu present i el seu futur, i invertim a tota la ciutat perquè volem que segueixi avançant”, ha dit el batle.

 

"El Govern de les Illes Balears ha invertit aquests vuit anys 400 milions d'euros en infraestructures de sanejament a les quatre Illes. Crec que és una xifra realment important que demostra la sensibilitat que tenim en tot el que fa referència a les infraestructures hidràuliques. Dels fons Next Generation de Turisme, hem rebut del Ministeri el 10% del total que el Govern d'Espanya ha assignat a totes les comunitats autònomes. Estam fent la feina ben feta, aconseguint més recursos i gestionant-los amb més agilitat i rapidesa", ha explicat la presidenta.

 

La licitació d’aquests dos projectes s’aprovarà en breu per la Junta de Govern i s’ha tramitat de forma conjunta perquè una part de la renovació de l’enllumenat s’instal·la sobre la coberta del col·lector que es renova i es realitzarà així una intervenció integral a tot l’àmbit. A més, la tramitació conjunta permet ajustar millor el calendari de les intervencions d’aquestes dues inversions a l’activitat turística de Platja de Palma. Les obres que afectin a la via pública s’aturaran durant els mesos de temporada alta, es duran a terme altres actuacions que no afectin al carrer, d’acord amb el compromís adquirit amb l’AHPP, veïnats i entitats de la zona. Ambdues obres tindran una durada d’uns 18 mesos, començaran la tardor d’enguany i, la previsió, és que acabin el 2025.

 

Reconstrucció del col·lector d’aigües pluvials

Per una banda, s’inicia la licitació del projecte de reconstrucció del col·lector d’aigües pluvials de Platja de Palma, també denominat CAZ, rebrà finançament a traves dels fons Next Generation i té un pressupost de 5.852.033 euros, dels quals 4 milions d’euros provenen dels fons europeus.

 

Aquest projecte permetrà renovar un col·lector d’aigua que té 27 anys d’antiguitat i recorre quatre quilòmetres d’aquesta zona del litoral i canalitza les aigües pluvials, evitant que s’aboquin al mar arrossegant terres i contaminants que perjudicarien la qualitat de l’aigua de bany.

 

L’obra contempla l’estat de cada un dels trams d’aquest col·lector, que es divideix en tres trams independents:

 

  • Tram 1: des del carrer Goleta fins el carrer de la Síquia.
  • Tram 2: des del torrent de la Síquia fins a la meitat del CAZ a l’alçada del carrer de la Missió de San Gabriel.
  • Tram 3: des de mitjan CAZ fins el torrent dels Jueus.

 

Els trams 1 i 2 es demolirà la llosa superior, que s’ha detectat que està en mal estat. Aquesta obra afectarà a la circulació de vianants, que s’haurà de desviar mentre durin les obres.

 

El tram 3 se mantindrà la llosa superior que està en millor estat i les tasques es realitzaran des de l’interior d’aquesta infraestructura.

 

A més de la llosa superior també es repararan els murs i alguns trams de la solera inferior. En aquest sentit, aquesta intervenció suposa renovar 3,5 quilòmetres de canonades d’aigua regenerada .

 

Aquest projecte, que han redactat les àrees d’EMAYA i d’Infraestructures i Accessibilitat , ha aconseguit una subvenció directa atorgada per la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball a l’Ajuntament de Palma per a l'execució de l’Actuació de Cohesió en Destí (ACD) Ajuntament de Palma 2021, prevista per l’Estratègia de Sostenibilitat Turística entre destins del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. Les obres tindran una  durada aproximada de 18 mesos.

 

Objectius UE 

La Unió Europea té com a prioritats la digitalització, convertir-se en el primer continent climàticament neutre (Pacte Verd), crear un entorn d'inversió més atractiu i llocs de feina de qualitat (una economia al servei de les persones), la defensa i promoció dels valors de la UE i reforçar la democràcia davant ingerències externes. És a dir, construir una Europa més verda, digital i resilient. Enllaç per a més informació: 

https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024_es

 

Els projectes inclosos dins de la convocatòria del ministeri tenen com a objectiu la transició ecològica, la transformació digital, la cohesió social i territorial i la igualtat de gènere.

Tornar
subir