Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

EMAYA aprova un nou conveni transversal per a les àrees del Cicle de l’Aigua, Energia i Mobilitat, Estratègia i Desenvolupament i Serveis Corporatius

03 Abr 2023

EMAYA aprova un nou conveni transversal per a les àrees del Cicle de l’Aigua, Energia i Mobilitat, Estratègia i Desenvolupament i Serveis Corporatius

El conveni ha estat aprovat pel Comitè d’Empresa, l’Assemblea de treballadors i el Consell d’Administració

El Consell d’Administració d’EMAYA ha aprovat el nou conveni transversal per a les àrees del Cicle de l’Aigua, Energia i Mobilitat, Estratègia i Desenvolupament i Serveis Corporatius. Prèviament ja havia estat ratificat pel Comitè d’Empresa i les diverses assemblees d’aquestes àrees.

Ramon Perpinyà ha felicitat totes les parts implicades en el procés d’elaboració i negociació del nou conveni i ha valorat molt especialment “l’acord assolit perquè EMAYA compti amb un nou marc de relacions laborals consensuat, modern, adaptat a la nova realitat laboral i al seu marc legal”.

El Conveni Col·lectiu és totalment nou, no una reforma de l’anteriorment vigent. El document està inspirat en el principis de transparència i bon govern, que regula relacions laborals del personal que presta un servei públic en aquesta empresa municipal.

Els aspectes més destacats d’aquest nou conveni transversal són:

  • No suposa un increment de la despesa pública, ja que s’ha negociat sota el criteri únic de foment de l’eficiència, tan per a la part social com l’empresarial.
  • Es fa una aposta per la professionalitat i qualificació professional, donat que s’incrementa el nivell formatiu per l’accés a l’empresa a certes categories.
  • S’ha regulat l’accés a l’empresa pública en garantia de l’establert a l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic, per a tot el personal, al igual que el sistema de promoció interna.
  • Es promou la formació, per incentivar que el personal de l’empresa es formi internament, mitjançant la seva contemplació als ascensos. També es contempla la progressió laboral, amb unes taules salarials més adaptades al mercat durant les tres primers anys de feina a l’empresa.
  • Es regula el salari de les prefectures, assignant les retribucions de manera objectivada amb consonància a les Descripcions del Lloc de Treball (DLT) negociades prèviament.
  • S’han simplificat les categories professionals, de manera comú i conforme al mercat, i al sistema públic, i per altra banda s’han incorporat certs llocs de treball que no hi eren, com el metge de l’empresa.
  • Es regula la figura del teletreball, s’unifiquen els plusos dels operaris unificant-los i simplificant-los.
  • Es fa una lluita contra el consum d’alcohol i drogues, fixant també un protocol per incentivar el seu tractament.
  • Es millora i reforça el Servei de Prevenció de Riscos Laborals així com el protocol d’assajament.
  • Es reformulen els permisos, adaptant els nous a la realitat actual, com per exemple regulant situacions de malaltia greu, tractament oncològic, etc.
  • Es milloren les situacions de conciliació familiar i reforcen les situacions protegides, com maternitat i paternitat.
  • El règim disciplinari es fa conforme a les situacions reals i actuals, especialment pel que fa penalitzar les situacions d’abús.
Tornar
subir