Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

Demà dimecres 31 d’agost es normalitza la circulació a l’avinguda de Gabriel Alomar i s’obre l’accés al carrer del General Ricardo Ortega

30 Ago 2022

Demà dimecres 31 d’agost es normalitza la circulació a l’avinguda de Gabriel Alomar i s’obre l’accés al carrer del General Ricardo Ortega

Durant un mes s’ha estat treballant en les obres del col·lector interceptor en aquest punt de les avingudes

Demà dimecres dia 31 d’agost, a mitjan matí, es normalitzarà la circulació a l’avinguda de Gabriel Alomar i es reobrirà l’accés al carrer del General Ricardo Ortega, una vegada finalitzades les actuacions previstes en aquest punt, en el marc de l’obra del col·lector interceptor.

 

Recordem que aquestes obres varen requerir l’ocupació de la calçada de les avingudes des de dia 25 de juliol per a realitzar una sèrie d’actuacions relacionades amb la construcció del col·lector interceptor. Concretament, durant aquest mes s’ha executat la col·locació dels servomotors de les comportes, el muntatge de l’escala d’accés i de la plataforma de manteniment i el muntatge de l’atall (elements d’obturació per a regular el pas de l’aigua). Es tracta, per tant, d’actuacions que són un requisit necessari per a posar en marxa l’estació de bombeig i el tanc.

 

Això va suposar que dos carrils de les avingudes en sentit ascendent es desviaren en aquest punt i ocuparen part dels carrils del sentit contrari, sempre permetent la circulació en els dos sentits. Així mateix s’impedia accedir al carrer del General Ricardo Ortega des de l’avinguda. A partir de demà dia 31 d’agost a mitjan matí es normalitzarà la circulació en aquesta zona. D’aquesta manera es podrà circular sense restriccions durant les primeres setmanes de l’inici del curs escolar.

 

Una vegada executades aquestes actuacions, només resta la darrera fase de la construcció del col·lector, previsiblement durant el mes d’octubre, per tal de finalitzar les connexions i posar en funcionament tot el sistema de recollida d’aigües pluvials i residuals conformat pel tanc de tempestes i el col·lector.

 

Una infraestructura per a la recollida i sanejament de les aigües residuals i pluvials

 

Recordem que aquesta obra es va iniciar el mes de maig de 2019 i l’excavació del col·lector va finalitzar el passat mes de gener, quan es varen completar els 5 trams en els quals s’ha dividit l’obra dels 3,07 km que separen la depuradora EDAR 2, al Coll d’en Rabassa, del punt d’inici d’aquesta infraestructura a les avingudes. Posteriorment s’ha treballat a les arquetes d’inspecció i manteniment ubicades al llarg del traçat. La darrera actuació serà la connexió a la xarxa del pou situat la l’avinguda de Gabriel Alomar.

 

Aquestes actuacions formen part del projecte conjunt de col·lector interceptor, estació d’impulsió i tanc de tempesta, unes infraestructures destinades a recollir, conduir i emmagatzemar aigües residuals i pluvials per a depurar-les i evitar vessaments a la badia de Palma en casos de pluges. Ambdues infraestructures permetran reduir en un 90 % els tancaments de les platges de Can Pere Antoni i Ciutat Jardí. Al tanc de tempesta, situat devora la depuradora EDAR 2, han finalitzat les obres de construcció de l’estructura i resta la instal·lació dels equips electromecànics, que han patit un retard pels problemes globals de proveïment.

Les obres tenen un pressupost global de més de 27 milions d’euros i generen una mitjana de 40 llocs de feina directes. El finançament l’aporta la Conselleria de Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears a través del cànon de sanejament.

Tornar
subir