Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

El Consell d’Administració d’ACUAES aprova per 142 milions d’euros els plecs de licitació de la redacció del projecte, execució de les obres i posada en marxa de l’ampliació de la depuradora de Palma II

29 Mar 2022

El Consell d’Administració d’ACUAES aprova per 142 milions d’euros els plecs de licitació de la redacció del projecte, execució de les obres i posada en marxa de l’ampliació de la depuradora de Palma II

La nova instal·lació permetrà augmentar la capacitat de tractament actual fins a 90.000 m3/dia i reduir de manera considerable la càrrega contaminant de nitrogen i fòsfor, incloent un tractament terciari que permetrà la reutilització de les aigües per al reg i usos municipals d’aigualeig i jardins

El Consell d’Administració de la societat mercantil estatal Aguas de las Cuencas de España (ACUAES), del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, ha aprovat avui els plecs per a la licitació del contracte de redacció del projecte, execució de les obres i posada en marxa de la depuradora de Palma II, a les Illes Balears.

 

El pressupost de licitació del contracte és de 142.659.000 i el termini és de 48 mesos: 6 mesos per a la redacció del projecte, 30 per a l’execució de les obres i 12 per a la posada en marxa de la instal·lació.

 

L’actuació s’emmarca en el conveni subscrit el 30 de juny de l’any passat amb l’Empresa Municipal d’Aigües i Clavegueram (EMAYA) per a la remodelació i ampliació de l’estació depuradora d’aigües residuals de Palma II.

 

Les obres resulten imprescindibles per a acabar amb els problemes de depuració de la ciutat, ja que, una vegada acabades, permetran augmentar la capacitat de la instal·lació actual i millorar la qualitat del vessament, complint així la Directiva 91/271/CEE  en matèria de depuració d’aigües residuals.

 

Els principals objectius de l’actuació són ampliar la capacitat de la depuradora actual fins els 90.000 m3/dia, el que suposa una capacitat en termes de càrrega contaminant d’un milió d’habitants equivalents, incorporar un tractament específic d’eliminació de nutrients (nitrogen i fòsfor), que permeti adequar les condicions de vessament a zona sensible, i millorar la qualitat de l’efluent mitjançant un procés de tractament terciari que permetrà la reutilització de les aigües per al reg i usos municipals d’aigualeig i jardins.

 

En una primera fase s’inclou l’execució d’un tractament primari per a tractar la totalitat del cabal capaç de transportar els col·lectors que arriben a l’EDAR (33.000 m3/hora), un tractament biològic disposat en 4 línies capaç de tractar un cabal mitjà de 60.000 m3/dia i un tractament terciari per a la totalitat del cabal.

 

La depuradora inclou un tractament de fangs mitjançant digestió anaeròbia  i hidròlisi tèrmica que redundarà en un millor aprofitament energètic dels mateixos i la possibilitat d’ús a l’agricultura.

 

A més, s’executarà la canalització del Torrent Gros de la zona afectada per l’EDAR i el primer tram de l’emissari terrestre.

 

En una segona fase es completaran les línies de tractament biològic fins els 90.000 m3/dia i s’executarà el nou emissari que inclou un tram submarí de 5 kilòmetres de longitud.

 

L’actuació que va ser declarada d’interès general de l’Estat per Real Decret Llei de 26 de febrer de 1993, forma part del Pla de Sanejament de Palma.

 

Està previst que les obres siguin cofinançades pels fons Next Generation de la Unió Europea.

Tornar
subir