Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

Ramon Perpinyà presenta el dispositiu de neteja i recollida de residus per a les festes de Nadal

23 Des 2022

Ramon Perpinyà presenta el dispositiu de neteja i recollida de residus per a les festes de Nadal

Perpinyà: “demanam col·laboració a la ciutadania per tenir una ciutat neta, per no oblidar separar i reduir els residus durant les festes”

Ramon Perpinyà, president d’EMAYA, ha presentat avui el dispositiu de neteja especial per a les festes de Nadal, així com els canvis puntuals que hi ha en els serveis de recollida de residus alguns dels dies festius.

Així mateix, Perpinyà ha demanat col·laboració a la ciutadania per mantenir la ciutat neta aquest Nadal: “anar de festa, sortir o fer celebracions a casa no ha de ser sinònim d’embrutar, hem de recordar que hem de deixar sempre els residus dins el contenidor, utilitzar les paperers i mai deixar fems en terra. Durant les festes tampoc hem d’oblidar el reciclatge, seguir separant el cartó, els envasos, la matèria orgànica i dipositant-los en els seus respectius contenidors. També hem de fer un esforç per reduir els residus, evitant envasos i embolcalls innecessaris, reutilitzant i, molt especialment, no desaprofitant el menjar”.

Serveis de neteja per als dies festius

  • 25 de desembre i 1 de gener: a partir de les 6 del matí es comptarà amb un servei especial de neteja per a aquestes festivitats, formada per 32 persones i 20 vehicles.

Durant el matí es destinaran 14 persones i 7 vehicles a la neteja i buidatge de papereres del centre.

Es comptarà també amb 2 màquines pesades per a la neteja de les zones de botellot dels polígons, 2 més per altres zones d’oci (passeig Marítim, Santa Catalina, etc.), 2 equips de buidatge de papereres per als principals vials i un equip d’emergència polivalent.

Durant l’horabaixa hi haurà un servei de reforç per al buidatge de les papereres del centre i un equip d’emergències disponible.

 

  • Cavalcada dels Reis: dia 5 de gener, prèviament al pas de la cavalcada, es realitzarà la neteja de tot el recorregut. Hi haurà un equip d’acompanyament dels cavalls i una vegada finalitzat l’esdeveniment es realitzarà una neteja mecànica de tota la zona de pas i el buidatge de les papereres.

Servei de recollida de residus

  • Recollida de residus: els dies 24 i 31 de desembre s’avançarà l’horari de recollida per deixar els contenidors buits, dia 25 es farà recollida de rebuig i dia 26 matí una recollida especial dels contenidors de paper i cartó. Durant els dies 24-25 i 31-1 es demana a la ciutadania no treure grans quantitats de residus, esperar un dia si és possible i, en qualsevol cas, no deixar els residus al terra si es troben els contenidors saturats.

 

  • Recollida de trastos: no hi ha canvis en aquest servei, es recullen el dia assignat a cada barri, inclosos els festius; aquests dies més que mai és important respectar el dia i l’horari de recollida de cada barri.

 

  • Recollida porta a porta comercial: els dies 24 i 31 de desembre no hi ha recollida porta a porta als comerços i empreses del centre i dels polígons.

 

  • Recollida selectiva mòbil (centre històric): Les plataformes de recollida selectiva mòbil quedaran fixes a les seves ubicacions des del dia 24 capvespre fins al migdia de dia 25 i només recolliran vidre i rebuig. A partir de dia 25 horabaixa es recupera el calendari i horari habitual de recollida.

 

  • Parcs Verds: es recorda que els dies 25 de desembre i 1 de gener són els únics dies de tot l’any de tancament dels parcs verds de Son Castelló i Sant Jordi, els altres dies estan oberts en el seu horari habitual (de 8 del matí a 19.45 h).

Prealerta per sequera

Per altra banda, Ramon Perpinyà ha aprofitat l’ocasió per recordar que estam en situació de prealerta per sequera i que hem d’evitar, també durant les festes, consums excessius i innecessaris d’aigua: “no oblidem que des del mes de novembre, donat el dèficit de pluges d’aquesta tardor i l’estat de les reserves d’aigua, estam en prealerta i és la nostra responsabilitat reduir el consum d’aigua”.

Tornar
subir