Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

EMAYA renovarà la xarxa d’aigua potable del carrer dels Oms per a millorar el servei, evitar les avaries i pèrdues de l’actual xarxa obsoleta de fibrociment

23 Feb 2022

EMAYA renovarà la xarxa d’aigua potable del carrer dels Oms per a millorar el servei, evitar les avaries i pèrdues de l’actual xarxa obsoleta de fibrociment

L’obra es realitzarà en quatre fases per a reduir al mínim les molèsties als veïns i als establiments comercials, que ja han estat informats del projecte

Aquest dijous dia 24 de febrer començaran les obres de renovació de la xarxa d’aigua potable del carrer dels Oms per tal de millorar el servei d’abastiment d’aigua en aquesta zona. Amb una inversió de 186.000 € es renovaran 365 m de conduccions d’aigua potable al carrer dels Oms i 52 m de clavegueram al carrer del Cardenal Pou. L’obra suposarà la creació de 7 llocs de feina directes.

 

Per tractar-se d’una zona especialment sensible de la ciutat, amb gran nombre d’establiments comercials i de restauració, des d’EMAYA s’ha mantingut contacte amb les diverses patronals del sector (PIMEM, AFEDECO i PIMECO) per explicar el projecte i s’ha informat als comerciants i veïns de la zona. EMAYA s’ha compromès a realitzar les obres amb el mínim impacte possible, en contacte continuat amb els afectats, en fases d’unes tres setmanes cada una i aturant les obres durant la Setmana Santa.

 

L’objectiu d’aquesta actuació és renovar una xarxa obsoleta de fibrociment, que pateix avaries i fuites. La conducció en aquesta zona és molt antiga i degradada, fins al punt que després d’una important avaria l’agost de 2020 es va haver d’aïllar el sector i baixar la pressió de l’aigua per reduir les fuites a les conduccions. Així i tot, a més de no donar la pressió òptima per a un bon servei, es varen seguir produint avaries. De fet, entre els anys 2019 i 2021 s’han realitzat 11 reparacions, 8 de les quals han suposat el tancament del servei durant unes hores. Cada incidència suposava deixar sense aigua uns 4.000 veïns i un bon nombre de locals comercials i d’establiments de restauració. Per tot això es tracta d’una obra prioritària i necessària per a donar un bon servei d’aigua als veïns i els establiments comercials de la zona.

 

Així mateix, la normativa actual obliga a la instal·lació de comptadors individuals, fet que exigeix unes prestacions més estrictes de la xarxa pel que fa a pressió i cabal. Per resoldre de forma definitiva aquesta situació es substituirà l’actual xarxa obsoleta de fibrociment per conduccions de polietilè.

 

La previsió és realitzar aquesta obra en tres mesos i es desenvoluparà en quatre fases. Després dels primers dies de preparació de la zona d’obres (cales, aplec de materials...), es començaran a obrir les síquies per l’encreuament amb el carrer de Sant Miquel fins al número 19 del carrer dels Oms, entre el dia 28 de febrer i el 18 de març, per continuar també durant tres setmanes fins al número 32 (des de mitjans març fins al principi d’abril). La darrera fase, entre els números 32 i la Rambla, es realitzarà durant el mes d’abril, aturant les obres durant la Setmana Santa.

 

Per últim, durant el mes de maig es realitzarà la renovació del clavegueram del carrer del Cardenal Pou.

 

Les obres es realitzen majoritàriament al costat dret del carrer dels Oms (en sentit de baixada), encara que en alguns punts també es travessarà el carrer per a realitzar les connexions a les connexions de servei de locals i habitatges.

 

En tot moment des d’EMAYA i els responsables de l’obra es prendran les mesures oportunes per a reduir les inevitables molèsties als vianants i comerços.

Tornar
subir