Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

Primer dia de les XXIX Jornades Tècniques de Medi Ambient ANEPMA i inici del concurs de conducció eficient

22 Nov 2022

Primer dia de les XXIX Jornades Tècniques de Medi Ambient ANEPMA i inici del concurs de conducció eficient

Ramon Perpinyà ha destacat els reptes de les empreses públiques per afrontar uns temps de canvi cap a la sostenibilitat i la implicació de la ciutadania

Avui matí s’ha inaugurat la XXIX edició de les Jornades Tècniques de Medi Ambient d’ANEMPA (Associació Nacional d’Empreses Públiques de Medi Ambient), que tenen lloc al Palau de Congressos de Palma fins al dijous dia 24 de novembre.

 

Han intervingut la vicepresidenta segona del Consell de Mallorca, Aurora Ribot, el president de la FELIB, Antoni Salas, el president d’ANEPMA, Jesús Diz Pérez i el president d’EMAYA, Ramon Perpinyà, que en primer lloc ha felicitat ANEPMA per el seu 25è aniversari. Ha agraït també el fet d’haver triat Palma per a la realització d’aquest important esdeveniment. Així mateix, ha parlat dels reptes que han d’afrontar les empreses públiques en un temps de canvi: la descarbonització, la reducció de residus, la transformació dels vehicles dels serveis de recollida i neteja, la transformació digital de la gestió i els serveis, el foment de la participació per implicar la ciutadania en la neteja de la ciutat.

 

El gerent d’EMAYA, Manuel J. Menéndez, ha realitzat la ponència inaugural sobre el Pla Estratègic d’EMAYA i la seva alineació amb els ODS. A continuació ha tengut lloc la intervenció de Bruno Blin, president i DG de Renault Trucks i vicepresident executiu de Grupo Volvo, que ha exposat l’aposta de Renault Trucks per la descarbonització dels seus vehicles i la transició cap a la mobilitat sense emissions de CO2.

 

Així mateix, els assistents han visitat l’exposició de les empreses col·laboradores, on es mostraven les darreres novetats en tecnologies de neteja i recollida de residus: vehicles, maquinària de neteja, contenidors, software, etc.

 

ANEPMA agrupa 51 societats públiques que gestionen serveis ambientals municipals, provincials o autonòmics, especialment els relacionats amb la gestió dels residus i la neteja viària. Compta també amb 38 socis col·laboradors, majoritàriament empreses del sector. Les jornades anuals són el punt de trobada del sector més important que es celebra arreu de l’Estat.

 

En aquesta ocasió es reuneixn al Palau de Congressos de Palma més de 400 tècnics i representants d’institucions locals de 14 comunitats autònomes, i unes 35 empreses del sector.

 

L’objectiu de les Jornades és presentar i debatre les principals novetats en matèria de gestió ambiental, qüestions tècniques i d’actualitat com els sistemes de recollida de residus, l’ús de les noves tecnologies en la planificació de la neteja i la recollida, el pagament per generació, les novetats legislatives, la reutilització, les fonts de finançament i ajudes europees, la gestió ètica i la responsabilitat social corporativa, seguretat i salut laboral, maquinària elèctrica i sostenible, etc.

 

Concurs de conducció eficient

 

També ha començat avui matí el concurs de conducció eficient i sostenible “5ena edició del Desafiament de Conducció Eficient i Maniobrabilitat amb Vehicles Recol·lectors de Residus Optiwaste”, amb la participació de dos conductors d’EMAYA. La final tendrà lloc de 10.30 a 13 h, al solar adjacent al Palau de Congressos, entre els carrers de Callao i de Ciutat de Querétaro.

 

Els mitjans de comunicació interessats s’han d’acreditar a:

http://jornadasanepma.com/medios-de-comunicacion/

 

Programa complet a: http://jornadasanepma.com/programa/

Tornar
subir