Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

Finalitzen les obres de renovació de 365 m de conduccions d’aigua potable del carrer dels Oms

21 Jul 2022

Finalitzen les obres de renovació de 365 m de conduccions d’aigua potable del carrer dels Oms

La setmana que ve finalitzarà també l’obra que es realitza al carrer del Cardenal Pou, perpendicular als Oms

Les obres de renovació de la xarxa d’aigua potable del carrer dels Oms ja han finalitzat, completant-se la renovació de 365 metres de conduccions i totes les connexions amb els habitatges i locals comercials. També ha quedat totalment restituït el paviment d’aquest carrer.

 

Des de principis del mes de juny el carrer estava ja obert al pas dels vianants. Només restaven per concloure les connexions de la nova xarxa d’abastiment d’aigua potable, que suposaven una ocupació d’espai molt reduït i per poc temps, sense destorbar el pas dels vianants ni impedir la instal·lació de les terrasses dels establiments de restauració. Ara aquestes actuacions ja han finalitzat també.

 

Per altra banda, la setmana que ve finalitzaran les obres de renovació del clavegueram del carrer del Cardenal Pou, perpendicular al carrer dels Oms, que s’han perllongat un mes.

 

L’objectiu d’aquestes actuacions ha estat la renovació de la xarxa d’aigua potable per a millorar el servei d’abastiment en aquesta zona. Amb una inversió de 186.000 € s’han renovat 365 m de conduccions d’aigua potable al carrer dels Oms i s’estan instal·lant 52 m de clavegueram al carrer del Cardenal Pou. L’obra ha suposat la creació de 7 llocs de feina directes.

 

Tal i com es va informar a l’inici de l’obra, recordem que les conduccions en aquesta zona eren totalment obsoletes, una xarxa molt antiga i degradada, amb trams de fins a 70 anys. Per a reduir el nombre d’avaries es va haver de baixar la pressió de l’aigua. Així i tot, entre els anys 2019 i 2021 es realitzaren 11 reparacions, 8 de les quals suposaren talls del servei durant unes hores. Cada incidència suposava deixar sense aigua uns 4.000 veïns i veïnes i un bon nombre de locals comercials i d’establiments de restauració. Per tot això es tractava d’una obra prioritària i necessària per a donar un bon servei d’aigua als veïns i veïnes i els establiments comercials de la zona.

 

Així mateix, la normativa actual obliga a la instal·lació de comptadors individuals, fet que exigeix unes prestacions més estrictes de la xarxa pel que fa a pressió i cabal.

 

Tornar
subir