Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

EMAYA reprèn les obres de renovació de la xarxa d’aigua potable al carrer dels Oms

21 Abr 2022

EMAYA reprèn les obres de renovació de la xarxa d’aigua potable al carrer dels Oms

Aquesta setmana s’ha iniciat la segona fase d’aquesta intervenció, després de l’aturada de Setmana Santa per permetre el pas de les processons i la ocupació de les terrasses

Aquesta setmana EMAYA ha reprès les obres de renovació de la xarxa d’aigua potable que està duent a terme al carrer dels Oms. Dimarts es va iniciar la segona fase d’aquesta intervenció, entre els números 19 i 32 d’aquest carrer, que tendrà una durada aproximada de tres setmanes.

Tal i com es va acordar amb els establiments turístics i comercials d’aquest carrer, així com amb les confraries, durant tota la Setmana Santa (des del migdia del divendres 7 d’abril fins al dilluns 18) les obres es varen aturar per permetre el pas de processons i la instal·lació de les terrasses, així com la circulació dels vianants sense restriccions per aquesta cèntrica via de Palma.

L’objectiu d’aquesta actuació és la renovació de la xarxa d’aigua potable per a millorar el servei d’abastiment en aquesta zona. Amb una inversió de 186.000 € es renovaran 365 m de conduccions d’aigua potable al carrer dels Oms i 52 m de clavegueram al carrer del Cardenal Pou. L’obra suposarà la creació de 7 llocs de feina directes.

Per tractar-se d’una zona especialment sensible de la ciutat, amb gran nombre d’establiments comercials i de restauració, en tot moment EMAYA es manté en contacte amb les diverses patronals del sector i amb els comerços afectats per anar informant dels avanços i implicacions de l’obra.

Tal i com es va informar a l’inici de l’obra, s’ha de tenir present que les conduccions en aquesta zona són obsoletes, és una xarxa molt antiga i degradada, amb trams de fins a 70 anys. Per reduir el nombre d’avaries es va haver de baixar la pressió de l’aigua. Així i tot, entre els anys 2019 i 2021 s’han realitzat 11 reparacions, 8 de les quals han suposat el tancament del servei durant unes hores. Cada incidència suposava deixar sense aigua uns 4.000 veïns i un bon nombre de locals comercials i d’establiments de restauració. Per tot això es tracta d’una obra prioritària i necessària per a donar un bon servei d’aigua als veïns i els establiments comercials de la zona. 

Així mateix, la normativa actual obliga a la instal·lació de comptadors individuals, fet que exigeix unes prestacions més estrictes de la xarxa pel que fa a pressió i cabal. Per resoldre de forma definitiva aquesta situació s’està treballant per substituir l’actual xarxa obsoleta de fibrociment per conduccions de polietilè.

Una vegada finalitzada la segona fases es continuarà amb la tercera i darrera, entre el número 32 i la Rambla.

Tornar
subir