Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

La directora general d’ACUAES es reuneix amb el president d’EMAYA per a impulsar la construcció del nou emissari de la depuradora EDAR 2

16 Jun 2022

La directora general d’ACUAES es reuneix amb el president d’EMAYA per a impulsar la construcció del nou emissari de la depuradora EDAR 2

Juntament a la construcció de l’emissari, la societat mercantil estatal està treballant ja en l’ampliació de la depuradora EDAR 2, les obres de la qual han estat ja licitades per un import de 142,6 milions d’euros

La directora general de la societat mercantil estatal Aguas de las Cuencas de España (ACUAES), M. Rosa Cobo, s’ha reunit amb el president de l’Empresa Municipal d’Aigües i Clavegueram (EMAYA), Ramon Perpinyà, amb l’objecte d’abordar la firma del conveni per a l’execució de les obres de l’emissari de la depuradora EDAR 2 que, juntament a les obres d’ampliació i remodelació de l’EDAR, permetran posar fi als problemes de depuració de Palma.

L’emissari actual parteix de l’EDAR 2 i està format per un primer tram terrestre de 1.526 m de longitud  que discorre en paral·lel al Torrent Gros i un tram submarí que discorre perpendicular a la costa amb una longitud total submergida de 1.172 m i una profunditat de sortida de 13,5 m, sent la seva capacitat actual d’uns 4.000 m3/h.

L’emissari actual, requereix la seva renovació per adaptar-se a la major capacitat de la nova depuradora i augmentar la seva longitud per a protegir la pradera de posidònia existent a la badia de Palma. El nou emissari amb un punt d’abocament posterior a la pradera de posidònia existent, tendrà una longitud total de 6.655 m (1.685 del tram terrestres i 4.970 del tram marí).

La inversió total prevista arribaria als 72 milions d’euros (IVA inclòs).

En relació amb l’EDAR 2, la societat mercantil estatal ha licitat ja per un import de 142,6 milions d’euros les obres d’ampliació i remodelació de la instal·lació, que prestarà servei a una població d’un milió d’habitants equivalents  i la presentació d'ofertes dels quals està prevista el pròxim 24 de juny.

Una vegada finalitzades les obres, la depuradora, a més d’ampliar la seva capacitat i reduir la càrrega de nitrogen i fòsfor continguda a l’aigua residual, inclourà un tractament terciari que permetrà la reutilització de les aigües per a reg i usos municipals d’aigualeig i jardins.

Per a l’execució i explotació d’aquestes obres, ACUAES i EMAYA varen firmar un conveni el 30 de juny de 2021.

 

 

 

 

Tornar
subir