Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

EMAYA draga l’arena acumulada durant 10 anys al llac del Parc de la Mar

15 Des 2022

EMAYA draga l’arena acumulada durant 10 anys al llac del Parc de la Mar

El batle de Palma, Jose Hila, juntament amb la tinent de batle d’Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor i el president d’EMAYA, Ramon Perpinyà han visitat avui les obres de renovació integral del parc de la Mar que s’iniciaren el passat mes d’agost i que previsiblement estaran enllestides durant el primer trimestre de 2023. El cap de departament d’Infraestructures, Urbano Sánchez, així com el coordinador general de l’àrea, Luis Sureda han assistit també a la visita.

 

Hila ha explicat que “la transformació de Palma passa també pels espais simbòlics de la ciutat”, ha explicat i ha recordat que en aquesta primera fase de l’obra, que abasta tota la part més propera a la mar, es renova tot el paviment, el cantil de llac, les baranes, es planten arbres i es renova l’enllumenat. “Milloram la imatge de la ciutat i d’aquest espai tan simbòlic pels residents i els turistes i és una més de les obres que estam a fent per posar a punt la ciutat”, ha dit.

 

Pastor, per la seva banda, ha recordat que aquesta actuació s’ha fet gràcies a la Llei de Capitalitat i millora l’accessibilitat gràcies al paviment podo-tàctil que permet senyalitzar millor els camins per a les persones invidents i es renova així mateix tot l’enllumenat i s’hi sembraran uns 40 arbres nous per millorar també la infraestructura verda”, ha dit i ha recordat que l’Ajuntament cercarà finançament per poder executar les següents dues fases d’aquesta renovació.

Perpinyà, per la seva banda, ha recordat que aprofitant aquesta intervenció EMAYA ha realitzat una actuació de drenatge del llac que feia 10 anys que no es realitzava. “Feim un manteniment del fons de llac i s’estan extraient unes 20 tones diàries de llot”, ha dit, i ha recordat que aquesta actuació permet millorar el manteniment del llac i dels sistemes de bombeig que permeten mantenir la renovació de l’aigua del llac i que així estigui més neta.

 

Projecte de renovació del parc de la Mar

 

Aquestes obres, que es varen adjudicar a l’empresa Melchor Mascaró i suposen una inversió de 955.957 euros i estan finançades a traves de la Llei de Capitalitat. Aquesta actuació  consisteixen en una renovació de tot el paviment de la part situada més a prop del mar del parc, a més d’elements com la barana de la rampa, el pont, les escales i tot el cantil i les voreres del llac, que es trobaven molt deteriorades per la salinitat d’aquest espai i el pas del temps.

 

Les obres que s’estan executant actualment avancen en la col·locació del nou paviment, que és una rajola prefabricada que harmonitza amb els colors del parc de la Mar i es fa feina també en la col·locació de les peces de formigó al cantil de llac, que es renova per complet.

 

A més d’aquestes actuacions, durant els darrers mesos s’han instal·lat els dipòsits de fibra on es plantaran els nous arbres i s’han enllestit les instal·lacions del nou enllumenat i del nou sistema de reg. Per altra banda,  a la zona del pont s’han executat les tasques de demolició de la barana necessàries per refer-la per complet.

 

La renovació del parc de la Mar, que compleix 35 anys d’història, és un projecte que va rebre el vistiplau de la Comissió de Centre històric i que ha dissenyat l’àrea d’Infraestructures tenint en compte els arquitectes que feren el disseny del parc de la Mar (Pere Nicolau i Angel Morado)  i triant elements que preservin la fesomia original.

 

La intervenció que s’està executant contempla a més millores al mobiliari urbà, que es renovarà amb fonts, bancs i papereres accessibles i una nova il·luminació Led que té previst crear una il·luminació específica per a l’embarcador i el mural de Joan  Miró amb 41 lluminàries Led fotovoltaiques i 170 metres de tires led. A més s’instal·laran també fanals desmuntables per celebrar el cinema a la fresca.

 

El parc de la Mar té una superfície de 91.356 metres quadrats que inclou 25.320 metres quadrats de llac.

Tornar
subir