Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

Demà comencen les obres de renovació de la xarxa d’aigua potable i clavegueram a Son Fortesa Sud

15 Nov 2022

Demà comencen les obres de renovació de la xarxa d’aigua potable i clavegueram a Son Fortesa Sud

EMAYA inverteix quasi 2 milions d’euros en la renovació de més de 5.000 metres de conduccions obsoletes

Demà dia 16 de novembre comencen les obres del projecte de renovació de la xarxa d’aigua potable i el clavegueram al barri de Son Fortesa Sud i part dels Hostalets. Aquesta actuació suposa una inversió per part d’EMAYA de quasi 2 milions d’euros (1.979.133 €) per a renovar 5.146 metres de canonades obsoletes.

 

La intervenció té una durada prevista de 18 mesos, durant els quals es crearan un total de 28 llocs de feina directes a l’obra.

 

Concretament es renovaran 3.770 metres de conduccions de subministrament d’aigua potable i 1.376 metres de clavegueram. Aquesta actuació permet millorar aquests serveis i, en el cas de l’aigua potable, incrementar la pressió de l’aigua que es subministra, reduir les pèrdues i les avaries que provoquen talls d’aigua, molt més freqüents quan les conduccions estan envellides.

 

Es tracta d’una obra extensa, que es realitzarà en 7 fases a la zona compresa entre el carrer d’Aragó, el carrer de Forteza, carrer de Rul·lan i carrer de Jaume Balmes, incloent carrers com Nunó Sanç, Son Ventallol, Picornell, Vivero, del Nord i de la Lluna.

 

Alguns d’aquests carrers són estrets i l’obra suposarà la restricció temporal del trànsit i l’accés a alguns guals, per això EMAYA pren les mesures oportunes per a reduir al mínim les molèsties als veïns. S’ha contactat ja amb les associacions de veïns i s’informarà puntualment en el seu moment de les afectacions al que fa al trànsit o canvis en la pressió de l’aigua.

Recordem que des de 2019 EMAYA està realitzant una inversió de 25.571.212,84 € per a l’execució d’un total de 45 projectes que suposen la renovació de 70.000 metres de canonades de distribució d’aigua potable i de recollida d’aigües residuals. Aquests projectes s’han realitzat o s’estan executant a 32 barris de Palma.

 

La renovació de la xarxa de subministrament d’aigua suposa la reducció de les pèrdues d’aigua a les fuites i avaries. EMAYA prioritza la renovació de les xarxes més obsoletes i que, en conseqüència, perden més aigua per fuites i avaries. Les substitucions de canonades antigues realitzades aquests anys (en aquests projectes als barris, juntament amb la renovació de la xarxa del polígon de Son Castelló) han suposat una reducció de pèrdues d’aigua estimades en 217.500 m3 d’aigua, l’equivalent al consum anual de 2.000 persones.

Tornar
subir