Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

EMAYA i Infraestructures estan realitzant projectes que sumen una inversió de gairebé 20 milions d’euros en els darrers anys

11 Mai 2022

EMAYA i Infraestructures estan realitzant projectes que sumen una inversió de gairebé 20 milions d’euros en els darrers anys

L’àrea de Turisme detalla les accions promocionals que s’han realitzat per convertir Platja de Palma en una destinació de referència durant tot l’any

La regidora de Turisme, Sanitat i Consum, Elena Navarro, juntament amb el gerent d’EMAYA, José Manuel Menéndez i la tinent de batle d’Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor, han fet balanç avui del conjunt d’actuacions que l’Ajuntament de Palma ha executat i planificat durant aquests anys a la zona de Platja de Palma.

En conjunt, entre els projectes que està executant EMAYA-a traves del Pla de renovació integral de les infraestructures de sanejament i diversos projectes de renovació de la xarxa d’aigua potable i clavegueram- i les actuacions de millora que ha realitzat l’àrea d’Infraestructures, a Platja de Palma l’Ajuntament haurà invertit durant aquests anys 19,5 milions d’euros.

Navarro ha explicat que “Platja de Palma és una prioritat per l’equip de govern en matèria de promoció turística” i ha detallat que des de l’àrea de Turisme es segueix “amb l’estratègia d’apostar per un turisme de qualitat des de paràmetres de seguretat i de convivència”.

Navarro ha detallat que l’objectiu de la Fundació Palma és convertir Platja de Palma en una destinació de referència tots els mesos de l’any i ha detallat les actuacions de promoció específiques per Platja de Palma que s’han realitzat des de gener fins a l’actualitat:

  • Viatge de familiarització de la destinació i jornada de feina amb touroperadors americans per promocionar la destinació al mercat americà.
  • Fitur: promoció exclusiva de Platja de Palma.
  • Campanya de co-marqueting al mercat francès, alemany i nacional amb un 70% dels missatges vinculats a Platja de Palma
  • Promoció a traves de xarxes socials de la Fundació Turisme.
  • Senyalització turística: s’ha publicat el primer plec que és un redisseny i actualització del projecte. De les cinc rutes n’hi ha una exclusiva de Platja de Palma
  • Pla Impuls: s’ha tret a licitació la consolidació de la xarxa wifi de Platja de Palma i de Palma amb una única xarxa.

Inversions EMAYA

Perpinyà, per la seva banda, ha detallat que EMAYA està executant diversos projectes que suposen una inversió total d’uns 10,5 M €, dels quals més de 9 milions corresponen al Pla de renovació integral de les infraestructures de sanejament, que es concreta en quatre actuacions per a renovar les conduccions d’impulsió de les aigües residuals des d’aquesta zona i fins la depurada de Sant Jordi, així com construir noves estacions d’impulsió.

Així, s’estan renovant infraestructures que tenien més de 50 anys i necessitaven una renovació per poder assumir els increments de cabal generats pel creixement poblacional i evitar avaries.

Aquests quatre projectes que s’estan executant actualment són:

  1. Nova EI del Clot den Bernadet i conducció a l’EI 2: (806.930 €) la canalització està finalitzada en un 85%. Les actuacions pendents, a primera línea de la costa, es realitzaran a partir del mes d’octubre, una vegada passada la temporada alta turística. Resta per realitzar la construcció de la nova estació d’impulsió i uns 275 metres de canalitzacions d’un total de 1.280.

 

  1. Renovació de les conduccions d’impulsió de l’EI 2 a la nova EI de la Ribera: (1.019.636 €) la canalització està finalitzada en un 92%; el paviment és provisional i es farà el definitiu quan conclogui l’obra.

 

  1. Nova EI de la Ribera i conducció a l’EDAR 1: (554.327 €) És l’actuació de major envergadura d’aquest pla; Contempla la renovació d’una conducció d’aigües residuals i la construcció d’una nova estació d’impulsió a la Ribera per tal de substituir dues estacions existents, ja desfasades. Actualment s’ha executat un 20 % de la totalitat d’aquest projecte i està previst que finalitzi l’octubre de 2023.
  2. Renovació de les conduccions d’impulsió des de les EI 4 i 5 al col·lector general: (1.496.430 €) suposa la renovació de 2.115 metres de conduccions. Està executada en un 85% i es finalitzaran les canalitzacions aquest mes de maig. Quan tota l’obra estigui enllestida, es realitzarà el pavimentant definitiu.

 

En relació a l’altre bloc de projectes, de renovació de la xarxa d’aigua potable i clavegueram, s’estan executant actualment dues actuacions que en total suposen una inversió de 1.322.535 € per a substituir 4.256 m d’antigues conduccions d’aigua potable, així com per a renovar 1.694 metres de clavegueram.

El projecte que afecta als carrers de Trobadors, l’Arenal, del Llaüt, de la Perla, del Corall, de Joan Homs de Montemar i el camí de na Gabriela està executat en un 40%. Després de l’aturada de les obres durant la temporada alta, està prevista la finalització per al mes de desembre de 2022.

 

L’altra actuació que suposa la renovació de l’artèria del carrer de Trasimé i conduccions dels carrers de Ferran Alzamora, Rafael Ramis Togores, Joaquim Verdaguer, Germà Bianor, Joan Homs, Diego Zaforteza, Bartomeu Calafell, Canonge Mateu Rotger, Cannes i Gaspar Rullan, s’ha executat el 98% i només resta finalitzar la restitució del paviment d’un dels carrers. Les obres acabaran per tant aquest mes de juny.

Renovació de les papereres

Així mateix, EMAYA ha instal·lat 206 noves papereres a la Platja de Palma. Es tracta de papereres de 120 litres, que suposen duplicar la capacitat de recollida existent anteriorment, així com millorar la imatge, per la retirada de papereres obsoletes i deteriorades i per la unificació del mobiliari urbà que suposen.

Sembra de més de 1.500 arbres i palmeres

La regidora d’Infraestructures, Angélica Pastor, ha detallat que l’àrea d’Infraestructures i Accessibilitat, a través del Pla de barris i el pla renove de parcs, ha executat durant aquests dos darrers anys i mig diferents actuacions per millorar l’enllumenat, l’accessibilitat de les voravies, el paviment asfàltic i dotar espais i carrers de més ombres i vegetació que sumen una inversió de 9.213.535 euros.

En concret, durant els darrers anys s’han fet realitat les següents actuacions que sumen una inversió de 1.712.937 €.

  • Fonts

S’han posat a punt i renovat les fonts de Les Meravelles i ses Fontanelles que feia anys que estaven aturades amb una inversió de 15.418 i 51.355 euros

  • Asfalt i voravies

S’ha renovat l’asfalt de diferents punts amb actuacions que sumen 67. 774 euros.

S’han fet accessibles les voravies del carrer Miquel Massutí (170.409 euros), carrer Pins (185.000 euros), carrer Eaktai Ahn (40.784 euros) i altres punts (11.644 euros).

  • Enllumenat: s’han fet diferents actuacions que sumen 926.070 euros
  • Elements per fer esport a l’aire lliure: s’han invertit 112.801 euros en millorar dos espais:

S’ha dotat Ciutat Jardí d’un nou gimnàs a l’aire lliure amb una inversió que suposa 80.122 euros.

S’han renovat els jocs biosaludables del parc del bosc de la Ribera amb una inversió de 32.687 euros.

  • Treballs ordinaris a escoles: s’han executat diferents millores a tancaments, patis, pintura que sumen una inversió de 131.682 euros.
  • Plantació i substitució de l’arbrat:

Durant aquests anys s’han sembrat a diferents carrers 1.151 arbres, dels quals 400 són palmeres de Washingtonia Robusta, s’ha renovat l’arbrat a punts com carrer Sargas, carrer Pins i altres.

 

Així mateix, de la mà de l’Associació Hotelera i l’àrea de Turisme, s’han definit i planificat diferents projectes que s’executaran durant els propers anys i que sumen una inversió de 7.500.598 €  amb els següents projectes:

 

  • Renovació del carrer de Cala Estància, amb una inversió aproximada de 200.000 euros
  • Projecte segona línea Platja de Palma Meravelles (460.000 euros)
  • Projecte segona línea Platja de Palma Arenal (293.000 euros)
  • Projecte primera línea Platja de Palma (5.200.000 euros)
  • Corredors verds: 910.000 euros
  • Campanya de reposició de l’arbrat i de sembra de washingtònies:
  • Enguany es plantaran 107 unitats de Washington Robusta al llarg del mes de juny. La campanya de reposició de l’arbrat i la campanya de reposició de washingtonia robusta que es realitzarà fins a finals d’any sumen 422.598 euros.
Tornar
subir