Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

L’Àrea de Medi Ambient i EMAYA col·laboren en la neteja dels fons marins de Cala Estància

11 Mai 2022

L’Àrea de Medi Ambient i EMAYA col·laboren en la neteja dels fons marins de Cala Estància

El projecte Libera i l’entitat Submon han realitzat avui matí una retirada de residus de grans dimensions dels fons d’aquesta platja

Avui matí s’ha realitzat a la platja de Cala Estància un retirada de residus de grans dimensions que duien anys dipositats en el fons marí.

 

Aquesta activitat ha estat organitzada pel Projecte Libera, d’Ecoembes, i l’entitat Submon, especialista en la retirada de residus voluminosos. Els bussejadors voluntaris i professionals de Submon han estat tot el matí localitzant les peces de ciment, formigó i altres residus de grans dimensions del fons de la mar fins a la vorera. Posteriorment han estat hissades amb un camió grua d’EMAYA, que els ha traslladat a la planta de tractament per al seu reciclatge.

 

Aquesta activitat de neteja té especial rellevància perquè Cala Estància és, junt a la propera cala de Son Caios, l’únic punt de la badia de Palma on es troben praderes de la planta marina Cymodocea nodosa. Es tracta d’una planta mediterrània que creix en aigües poc fondes i que és molt important per la seva aportació d’oxigen i per ser refugi per a moltes altres espècies marines.

 

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament està treballant en un projecte per a la protecció d’aquesta zona i crear un espai exclòs per a la navegació i el fondeig entre la cala de Son Caios i l’illot de la Galera.

Tornar
subir