Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

EMAYA incorpora 24 vehicles elèctrics finançats per l’Impost de Turisme Sostenible que suposaran un estalvi de 30 tones de CO₂ cada any

11 Feb 2022

EMAYA incorpora 24 vehicles elèctrics finançats per l’Impost de Turisme Sostenible que suposaran un estalvi de 30 tones de CO₂ cada any

Es tracta d’11 turismes, 12 furgonetes i un furgó que es destinaran a diverses tasques de l’Àrea del Cicle de l’Aigua. Així mateix, s’instal·laran 24 punts de recàrrega, també amb l’ajuda de l’ITS

EMAYA ha presentat avui matí els 24 nous vehicles elèctrics finançats per l’Impost de Turisme Sostenible (ITS) que ha incorporat a la seva flota. Es tracta d’11 turismes, 12 furgonetes elèctriques i un furgó. El projecte es complementarà amb una instal·lació de 24 punts de recàrrega elèctrica a Son Pacs.

Amb aquests vehicles es continua avançant en l’aposta decidida per l’electrificació de la flota de l’empresa pública i la reducció de les emissions de diòxid de carboni. Optar per aquests vehicles elèctrics en lloc dels convencionals de benzina o dièsel, suposa un estalvi de més de 30 tones d’emissions de diòxid de carboni cada any.

L’aportació total de l’ITS per a aquest projecte és de 716.558,53 €. Forma part d’un projecte conjunt d’electrificació de la flota de les àrees del cicle de l’aigua presentat a l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears per part de set ajuntament mallorquins (Campanet, Inca, Manacor, Palma, Pollença, sa Pobla i Valldemossa), per un total de 1.545.775 €.

En el cas d’EMAYA, l’ajuda es concreta en 24 vehicles elèctrics i 24 punts de recàrrega.

Pel que fa als vehicles tipus turisme, es tracta de cotxes del model Corsa-e Edition-e. Amb una potència de 100 kW (136 CV) i una autonomia de 330 km. Les dotze furgonetes elèctriques són del model Kangoo Maxi Z.E. Tenen una potència de 44 kW (60 CV) i una autonomia de 230 km.

Tots aquests vehicles estan destinats a diverses tasques del cicle de l’aigua (obres, fuites, lectures de comptadors, inspecció, etc.).

S’estima que l’ús dels turismes elèctrics suposa una reducció d’emissions anual d’una tona de CO2 cada un, en comparació amb l’ús d’un vehicle equivalent amb combustible convencional. En el cas de les furgonetes i el furgó, la reducció d’emissions és d’1,4 tones per vehicle i any. El total de les reduccions de les emissions amb aquests vehicles és per tant de 30 tones de CO2 anuals.

Aquesta actuació pretén substituir part de la flota deteriorada i ja amortitzada de vehicles de combustible convencionals per flota alternativa no contaminant, mediambientalment més eficient i amb menys cost de manteniment.  

Electrificació de la flota d’EMAYA: 98 nous vehicles i recàrrega solar

Recordam que el passat mes de març es varen incorporar 23 vehicles elèctrics, gràcies al finançament de la Llei de Capitalitat. En aquest cas es tractava de vehicles destinats a la neteja i recollida de residus, com 27 camions lleugers, la primera agranadora elèctrica de l’empresa, 3 turismes, 3 furgonetes i 9 quadricicles destinats al Servei d’Inspecció Ambiental.

D’aquesta manera, juntament amb els 41 vehicles elèctrics amb els quals ja comptava l’empresa, EMAYA arriba als 98 vehicles elèctrics, en una important passa endavant cap a la mobilitat elèctrica. Així ara, el 30% de la flota de vehicles lleugers (turismes, furgonetes) ja són elèctrics.

La incorporació d’aquests vehicles va acompanyada de la instal·lació de punts de recàrrega, alimentats de forma progressiva amb plaques solars fotovoltaiques. Una vegada estiguin executats els dos nous projectes d’instal·lacions solars fotovoltaiques de Son Pacs (pèrgola fotovoltaica i teulada solar), la recàrrega dels vehicles s’alimentarà completament amb energia solar, reduint a zero les emissions de diòxid de carboni derivades del funcionament d’aquests vehicles.

Per altra banda, cal recordar que EMAYA ja disposa d’un centenar de vehicles de gas natural (GNC), una tecnologia també molt més neta i menys contaminant que el dièsel que es va substituint progressivament de la flota de l’empresa pública a mesura que es renoven les unitats. Entre vehicles elèctrics, de gas i mixtes, EMAYA ja compta amb el 50% de la flota de l’empresa municipal funcionant amb tecnologia alternativa i menys contaminant.

Tornar
subir