Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

L'Ajuntament llança una nova campanya contra l’incivisme

09 Mai 2022

L'Ajuntament llança una nova campanya contra l’incivisme

La campanya està formada per cinc missatges diferents centrats en els comportaments incívics més comuns

L'Ajuntament de Palma ha engegat aquest dilluns una nova campanya de conscienciació per promoure un comportament cívic entre aquells ciutadans que incompleixen amb les normes bàsiques de convivència. Durant el 2021, el Servei d'Inspecció Ambiental d'EMAYA va aixecar 638 actes per incivisme, de les quals  528 eren per residus (bosses fora dels contenidors, fems al terra, etc.).

 

El batle de Palma, Jose Hila, i el regidor de Medi Ambient i Benestar Animal, Ramon Perpinyà, han presentat la campanya, que està formada per cinc missatges diferents relacionats amb aquells comportaments incívics més comuns. Empren missatges directes que cerquen cridar l'atenció sobre l'abandonament d'excrements als carrers, deixar les bosses fems fora del contenidor, llençar les llosques, papers i plàstics a terra o incomplir el dia de recollida de trastos.


El batle ha recordat que “EMAYA destina més recursos a la neteja de la ciutat, la ciutadania, però, ha de fer la seva part i ajudar-nos”.  “En positiu, volem incrementar el civisme a Palma ja que, per a mi, és un dels problemes que tenim com a ciutat. Volem que es compleixi la normativa i, per aquest motiu, també posam multes. Per exemple, el servei d’EMAYA que té d’inspecció va aixecar durant 2021 més de 630 actes per deixar bosses fora del contenidor, fems enterra, apart d’aquelles que posa la Policia Local”, segons Hila.

 

Per la seva banda, el president d'EMAYA, Ramon Perpinyà, “EMAYA fa la seva feina, hem presentat recentment el reforç d'estiu, però és imprescindible que la ciutadania posi de part seva, no embruti, tengui un comportament cívic”.

El format de la campanya escollit en aquesta ocasió es compon de 215 panells situats en fanals a diferents carrers i places de Palma, seleccionant principalment aquells que tenen un nombre especial d'incidències d'aquest tipus. De fet, els panells es col·loquen en aquells fanals on hi ha papereres, contenidors o voreres, on és comú que EMAYA localitzi indicis de comportaments incívics. La campanya, que comença avui, té prevista una durada de dos mesos.

Tornar
subir