Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

La nova màquina decapadora d’EMAYA ja està en funcionament

08 Feb 2022

La nova màquina decapadora d’EMAYA ja està en funcionament

El nou equip ha suposat una inversió de més de 180.000 euros i està destinat a neteges intensives a superfícies amb brutor incrustada

El batle de Palma, José Hila, i el president d’EMAYA, Ramon Perpinyà, han visitat avui els treballs de neteja realitzats per la nova màquina decapadora de l’empresa municipal. Es tracta d’un nou vehicle destinat a realitzar neteges intensives a superfícies on la brutor està molt incrustada.

 

“Tenim un compromís amb la millora de la neteja de la ciutat, hi estam destinant més pressupost i personal, un fet que ens permet comprar nova maquinària. El nostre objectiu és que la ciutat estigui el més neta possible”, ha afirmat el batle. El regidor, per la seva part, ha explicat que “la màquina decapadora té a la part de davant un sistema que tira aigua a pressió, a una pressió molt alta, a 280 atmosferes, i això permet anar llimant i traient la capa més superficial del terra”.

 

Característiques

La decapadora es va incorporar a la flota de maquinària de neteja a final de 2021 i ja fa unes setmanes que treballa a la via pública. La seva adquisició ha suposat una inversió de 183.160 € més IVA.

 

Aquest vehicle té una campana frontal que neteja mitjançant aigua a elevada pressió (fins a 280 bar de pressió màxima) i a elevada temperatura (fins a 80ºC). La combinació d’elevada pressió i temperatura permet una millor desincrustació de la brutícia incrustada a la superfície.

 

Es tracta d’una màquina de darrera generació, que disposa d’un sistema de re-aspiració i aprofitament de l’aigua, fet que suposa un estalvi d’aigua d’un 30%, així com un estalvi energètic d’un 50%.

 

Aquesta màquina està ja treballant i disponible per a carrers i places de tota la ciutat, tant del centre com de les barriades, on hi ha un ús intensiu i allà on els serveis de l’empresa detecten una necessitat de neteja específica, per brutor acumulada, per un vessament, etc. També s’utilitzarà en cas que sigui necessari per a la neteja de la cera que cau al terra durant les processons de setmana santa.

Tornar
subir