Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

El president d’EMAYA visita el dispositiu de neteja de la Platja de Palma

07 Jul 2022

El president d’EMAYA visita el dispositiu de neteja de la Platja de Palma

52 persones i 21 vehicles treballen a diari en la neteja i la recollida de residus en aquesta zona

El president d’EMAYA, Ramon Perpinyà, ha visitat avui matí el dispositiu de neteja del pla de reforç d’estiu de la Platja de Palma, acompanyat del gerent Manuel J. Menéndez i tècnics de l’àrea de Qualitat Urbana de l’empresa pública de neteja de l’Ajuntament de Palma.

 

El reforç d’estiu en aquesta zona compta amb una dotació de 52 persones i 21 vehicles, que han permès incrementar les freqüències de neteja dels carrers principals, que compten amb servei diari, buidatge de papereres també diari i aplicació d’aigua a pressió dues vegades per setmana als carrers amb major activitat d’oci.

 

Tal i com ha declarat el president d’EMAYA, Ramon Perpinyà, davant les previsions de la temporada turística “hem fet un esforç de dotació de recursos materials i humans perquè la Platja de Palma tengui els serveis de neteja i recollida de residus que mereix i necessita, a la vegada que s’han pres les mesures per donar estabilitat al nostre personal de reforç d’estiu, amb la seva contractació com a fixos discontinus”.

 

Concretament avui matí han pogut visitar les tasques de neteja que es realitzaven avui matí a la plaça del parc de les Meravelles, on treballaven un camió cisterna per a la neteja amb aigua a pressió, una agranadora, un equip de buidatge de papereres i un equip de neteja manual.

 

Pla d’estiu de reforç de la neteja i de la recollida de residus de la Platja de Palma

 

El passat mes de maig es va posar en marxa el Pla d’estiu de reforç de la neteja i de la recollida de residus per les zones de major ús turístic i ciutadà.

 

L’objectiu del pla és cobrir les necessitats causades per l’increment de la presència de turistes i per l’augment de l’activitat ciutadana als carrers durant l’estiu. Amb el reforç d’estiu EMAYA aporta els recursos humans i la maquinària per tal d’incrementar la neteja i l’ús d’aigua, així com augmentar la freqüència de la recollida de residus allà on es requereixi.

 

Per això, a més d’una major dotació de maquinària, s’incorporen de forma temporal i gradual a la plantilla d’EMAYA 200 persones més, en qualitat de fixos discontinus, per cobrir les necessitats de servei des de principis de maig fins a finals d’octubre. Això permetrà cobrir les necessitats del pla de reforç amb 85 persones més i cobrir les vacances.

 

Una part important del reforç de temporada alta es concentra a la Platja de Palma, per ser la zona més estacional, on és més accentuada la diferència d’activitat entre la temporada alta i la baixa. Concretament el reforç d’estiu en aquesta zona compta amb els següents recursos:

 

Neteja viària

La dotació diària de recursos per a la neteja és la següent:

 

Recursos humans:

  • 1 cap de sector
  • 25 peons/ones d’agranat manual o motoritzat
  • 16 conductors/res d’agranadores, equips polivalents, camió recol·lector, camió cisterna, equips de neteja amb aigua.

 

Vehicles de neteja:

  • 2 camions cisterna per a neteja amb aigua
  • 1 vehicle de neteja amb aigua
  • 6 agranadores duals (agranat mecànic i amb aigua)
  • 1 equip polivalent
  • 2 Vehicles per a buidat de papereres
  • 1 camió recol·lector de papereres (en doble torn, matí i horabaixa)
  • 2 equips d’aigua a pressió

 

Això suposa un total de 42 persones i 15 vehicles per a la neteja de la Platja de Palma.

 

Els carrers principals o de major freqüentació i ús turístics tenen un servei de neteja diària. Els carrers secundaris tenen aquest servei 3 dies a la setmana, en dies alterns (uns carrers dilluns, dimecres i divendres i d’altres dimarts, dijous i dissabte).

 

La neteja amb aigua es fa dues vedades per setmana als carrers amb més freqüentació i presència de locals d’oci. La resta de carrers principals tenen neteja amb aigua cada quinze dies, i una vegada al mes els carrers secundaris i menys freqüentats.

 

El buidatge de papereres es realitza cada dia en torn de capvespre. S’han instal·lat 206 noves papereres a la Platja de Palma, de 120 litres, per tal de millorar la imatge i unificar el mobiliari urbà, incrementar la capacitat i millorar les condicions de manipulació per al personal de neteja.

 

També es realitza el servei de desbrossament (que duplica els seus recursos) i d’eliminació de pintades vandàliques.

 

Recollida de residus

L’increment de l’activitat turística, de restauració i oci també implica un augment de la producció de residus en aquesta zona, i per tant una necessitat d’incrementar els recursos destinats a aquesta tasca. Des d’inicis del mes de juny els mitjans per a la recollida dels residus a la Platja de Palma són:

 

1 camió recol·lector per a la recollida de rebuig als hotels.

1 camió recol·lector per a la recollida de rebuig a la via pública.

1 camió recol·lector per a la recollida selectiva als hotels.

1 camió de caixa oberta per a la recollida de vidre als hotels.

1 camió recol·lector per a la recollida selectiva a la via pública.

1 vehicle auxiliar de recollida per a desbordament de les àrees de contenidors.

 

Això suposa una dotació de 10 persones i 6 vehicles de recollida de residus. El servei de recollida de residus als contenidors de la via pública és diària per al rebuig (i recollida de desbordaments); els envasos es recullen tres vegades a la setmana, el paper-cartó sis i el vidre una o dues vegades a la setmana.

 

Pel que fa a la recollida porta a porta als hotels, és també diària en el cas del rebuig, així com per a la matèria orgànica, tres vegades a la setmana per als envasos i el paper i a demanda per al vidre.

Tornar
subir