Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

El primer trimestre de 2022 EMAYA ha duplicat la quantitat de pintades vandàliques netejades cada dia

04 Abr 2022

El primer trimestre de 2022 EMAYA ha duplicat la quantitat de pintades vandàliques netejades cada dia

S’han eliminat un total de 1.360 pintades, una mitjana de 15 cada dia, el doble de la freqüència de 2021. L’empresa pública realitza aquestes actuacions contra l’incivisme a papereres i contenidors, elements diversos de la via pública i als edificis privats prèvia sol·licitud dels propietaris

Entre el dia 1 de gener i el 31 de març de 2022 EMAYA ha eliminat 1.360 pintades, fruit del vandalisme a diversos elements de la via pública (contenidors, papereres, murs, escultures, parets, etc.).

Aquesta xifra suposa duplicar la mitjana de neteja de 2021, quan en tot l’any es varen realitzar 2.660 intervencions, una mitjana de 7 cada dia. En aquests primers tres mesos de 2022 la mitjana és d’eliminació de 15 pintades diàries.

Una part important d’aquestes pintades vandàliques, més d’un milenar, s’han eliminat de contenidors i papereres. A altres elements diversos de la via pública, com parets, murs i altres estructures de la ciutat, o fins i tot a escultures, s’han eliminat gairebé 200 pintades.

Algunes de les principals actuacions de neteja en aquest àmbit s’han realitzat al terra del Parc de la Mar o del carrer dels Reis Catòlics, al lateral del Teatre Principal, el Bastió del Príncep, les parets exteriors del mercat de Pere Garau, el túnel de Verge de Lluc, el passeig de Francisco Donate Rodero, el pont de sa Riera (davant l’edifici de la UIB), parc de Nou Llevant, el mur del torrent de na Bàrbara, a l’antiga xemeneia de Can Ribas, etc. S’ha realitzat també actuacions destacades de neteja a la torre d’en Pau, al Coll d’en Rabassa, a la plaça de Santo Domingo de la Calzada o al parc del Bosc de la Ribera.

També destaquen la neteja d’elements escultòrics afectats pel vandalisme com la placa dedicada a Gabriel Fuster Mayans, a la plaça Major, al pedestal d’una de les escultures de Tomàs Vila a la plaça de la Reina, o l’escultura de Betty Gold situada a la Ronda de Migjorn, davant el Baluard de Sant Pere.

Entre aquestes actuacions, 52 s’han realitzat a parets d’edificis privats, prèvia sol·licitud per part dels propietaris dels edificis. Recordem que EMAYA té un servei específic per a l’eliminació de pintades a edificis privats, amb una tarifa simbòlica de 2 € per metre quadrat, que han de sol·licitar els titulars dels immobles afectats. Algunes d’aquestes accions de neteja s’han realitzat al carrer del Sindicat, de Sant Miquel, Marquès de la Fontsanta, Foners, dels Horts, Salvador Dalí, Joan Miró, plaça de Sant Francesc, etc.

Tornar
subir