Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

EMAYA presenta 11 noves agranadores, que ja s’han incorporat als serveis de neteja de la ciutat

04 Mar 2022

EMAYA presenta 11 noves agranadores, que ja s’han incorporat als serveis de neteja de la ciutat

S’ha realitzat una inversió de més d’un milió d’euros en vehicles més eficients i menys contaminants, dotats de sistemes de neteja amb aigua

El batle de Palma, José Hila, i el president d’EMAYA, Ramon Perpinyà, han presentat avui matí a la plaça de Santa Elisabet 11 noves agranadores que s’han incorporat als serveis de neteja de la ciutat. Aquestes noves màquines permetran incrementar i renovar la flota de vehicles de neteja, retirant vehicles obsoletes, més contaminants i renouers.

 

El batle ha afirmat que “invertir en nous vehicles suposa invertir en la millora de la neteja de Palma. És important, perquè és una de les principals reivindicacions de la ciutadania”. “La neteja forma part de la Palma que funciona. Un dels eixos prioritaris de la nostra acció de govern”, ha assegurat Hila.

 

Característiques

Els nous vehicles són més eficients, menys contaminants, amb millors prestacions i més manejables per al personal, donant com a resultat una major qualitat de la feina de neteja. Totes tenen sistemes d’aplicació d’aigua per realitzar una neteja de tipus mixt, mecànica i amb aigua a pressió. Compleixen la normativa europea (EURO 6C) de reducció de les emissions contaminants i destaquen especialment per la reducció de l’emissió de partícules. La major eficiència i els sistemes de recirculació permeten també reduir el consum d’aigua.

 

L’Ajuntament de Palma i EMAYA estan compromesos en la millora de la neteja i la qualitat de vida a la ciutat. Per això s’inverteix de forma continuada en la renovació de la maquinària de neteja. En aquesta ocasió, les 11 noves agranadores han suposat una inversió de 1.054.000 €.

 

De les 11 noves màquines, 8 són agranadores amb motor de potència màxima de 75 kW. Tenen una capacitat per a 300 litres d’aigua i un sistema de recirculació amb una trompa d’aspiració i un dipòsit de 130 litres, que permet la reutilització de l’aigua; el dipòsit de recollida de residus és de 2,5 m3. Aquestes màquines s’utilitzaran a zones de l’eixample i els barris de més enllà de la Via de Cintura amb voravies amples, així com a carrers comercials.

 

Les altres tres agranadores són de major potència i capacitat. El motor té una potència màxima de 120 kW, la capacitat per a recollida de residus és de 5 m3 i el dipòsit d’aigua és de 1.380 litres. Disposen de bomba d’alta pressió per a aplicació d’aigua. Aquestes agranadores de majores dimensions treballaran a carrers amples, especialment als barris de més enllà de la Via de Cintura i a la Platja de Palma.

Tornar
subir