Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

EMAYA incorpora 4 nous vehicles de recollida de residus que utilitzen gas GNC

03 Feb 2022

EMAYA incorpora 4 nous vehicles de recollida de residus que utilitzen gas GNC

S’amplia la flota de vehicles de recollida amb una inversió de 835.600 € per millorar l’eficiència i cobrir nous serveis de recollida de matèria orgànica i porta a porta

El batle de Palma, José Hila, ha visitat avui, acompanyat pel president d’EMAYA, Ramon Perpinyà, els quatre nous camions de recollida de residus que l’empresa municipal incorpora a la seva flota. L’objectiu és millorar l’eficiència d’aquest servei i poder cobrir nous serveis com la recollida de la matèria orgànica i la recollida porta a porta.

 

El batle ha destacat la importància de renovar els vehicles de recollida i de fer-ho amb combustibles més nets. “Una de les nostres prioritats és que Palma funcioni i, per tant, la neteja és fonamental. Millorar els recursos és millorar la neteja de Ciutat”, ha dit Hila.

 

Amb una inversió de 835.600 € s’han adquirit quatre camions recol·lectors, que funcionen amb GNC (gas natural), un combustible menys contaminant, que redueix les emissions de CO2 i altres contaminants, especialment partícules, en comparació als vehicles convencionals de la seva categoria tipus dièsel.  

 

Aquests nous vehicles s’adapten a la nova normativa europea d’emissions Euro VI-D; a més de reduir les emissions a l’atmosfera, fan menys renou i s’adapten millor a les necessitats actuals dels sistemes de recollida de residus de Palma.

Per una banda, s’han adquirit dos camions de gran tonatge, de 27 tones, per al buidatge de contenidors de tipus bilateral, amb sistema de grua. Aquest tipus de contenidors estan ubicats a diversos punts del centre de Palma, avingudes, passeig Mallorca i altres eixos principals, on està previst instal·lar enguany nous contenidors per a la matèria orgànica. Aquests nous contenidors implicaran implantar una nova ruta de recollida, fet pel qual es necessari aquest increment de la flota. Comptar amb aquests vehicles de gran tonatge permet millorar l’eficiència de la recollida i reduir els desplaçaments.

 

Els altres dos vehicles són de dimensions més reduïdes, es tracta de camions recol·lectors del sistema posterior, de 12 i 14 tones, indicats per a la recollida selectiva porta a porta comercial, especialment idonis per als carrers estrets del centre. L’increment de vehicles d’aquesta tipologia és necessària per l’expansió de la recollida selectiva porta a porta també als polígons industrials i altres zones de la ciutat.

 

La incorporació d’aquests nous vehicles a la flota d’EMAYA continua amb l’apostat de l’empresa pública municipal per la mobilitat sostenible, elèctrica i amb GNC. Les noves adquisicions de vehicles de petites dimensions (tipus turisme, furgons, furgonetes) són de tipus elèctrics. Per als vehicles de grans dimensions s’ha optat pel gas per les seves avantatges econòmiques i ecològiques. Des de 2015 tots el vehicles pesats adquirits per EMAYA utilitzen aquest combustible.

 

Actualment EMAYA compta amb 96 vehicles moguts per GNC, dels quals 46 són camions de recollida de residus. Aquests suposen un 43% del total de la flota de camions de buidatge de contenidors (un total de 106 vehicles). A més hi ha 15 vehicles mixtos dièsel-GNC.

 

La reducció d’emissions de CO2 és del 5%, d’òxids de nitrogen (NOx) del 85% i de partícules arriba al 96% en comparació a vehicles de les mateixes característiques de tipus dièsel. Recordam també que EMAYA compta amb una gasinera pròpia a les seves instal·lacions de Son Pacs, fet que suposa un estalvi econòmic i una major eficiència per la reducció de temps i desplaçament en la recàrrega.

Tornar
subir