Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

EMAYA, Ecovidrio i Mallorca Sense Fam posen en marxa una campanya perquè el vidre recollit suposi una aportació d’aliments

01 Des 2022

EMAYA, Ecovidrio i Mallorca Sense Fam posen en marxa una campanya perquè el vidre recollit suposi una aportació d’aliments

Entre l’1 i el 15 de desembre, per cada kg del vidre dipositat als 10 contenidors específics d’aquesta campanya es donarà 1 kg d’aliments a Mallorca sense Fam

El president d’EMAYA, Ramon Perpinyà, juntament amb Roberto Fuentes, gerent d'Ecovidrio, i Catalina Aguiló, presidenta de Mallorca Sense Fam, han presentat avui matí la campanya de recollida de vidre a benefici de Mallorca Sense Fam.

Entre els dies 1 i 15 de desembre hi haurà a Palma 10 contenidors de recollida de vidre específics d’aquesta campanya solidària. El vidre dipositat aquí “es transformarà” en aliments per a Mallorca Sense Fam: per cada kg de vidre dipositats en aquests contenidors es donarà un kg d’aliments a aquesta entitat. L’objectiu de la campanya és, per tant, doble, tant ambiental com solidari: fomentar la recollida selectiva de vidre, així com ajudar a les persones més necessitades.

Els contenidors estan ubicats al carrer d’Avinyó, davant el local de Mallorca Sense Fam, a la plaça de Santa Eulàlia, on s’ha presentat la campanya, i també a la plaça de la Porta de Santa Catalina, al parc de les Estacions (davant la plaça d’Espanya), a l’Escorxador, la plaça del Progrés, al final del carrer de Blanquerna, al carrer de Bartomeu Pou, plaça de Gomila i plaça de Madrid.

Ramon Perpinyà, president d’EMAYA, ha animat a la ciutadania a seguir separant el vidre a casa i dipositar-lo ara en aquests contenidors: “a més dels beneficis ambientals de reciclar el vidre, com són l’estalvi d’energia i de matèries primeres, amb aquesta campanya el reciclatge tendrà també una finalitat solidària i suposarà una ajuda a les persones”.

Roberto Fuentes, gerent d’Ecovidrio, l’entitat encarregada de la gestió del reciclatge del vidre, ha recordat que Palma és una de les ciutats amb major taxa de recollida selectiva de vidre per habitant de l’estat. Durant el 2021 es recolliren 8.978 tones de vidre, una mitjana de 21,2 kg per habitant. Durant aquest estiu de 2022 els resultats han estat encara molt superiors, superant per primera vegada les 1.000 tones al mes, i el mes d’agost es recolliren 1.222 tones, un 24% més que l’any passat.

Mallorca Sense Fam és una entitat sense ànim de lucre creada l’any 2009 com a resposta a la situació de crisi que va generar pobresa i vulnerabilitat de moltes persones. Una de les seves funcions principals, a més de la sensibilització, és la distribució d’aliments entre les famílies necessitades. Compta amb més de 50 persones voluntàries que col·laboren en la gestió i distribució d’aliments que adquireixen amb les ajudes que tenen o que procedeixen directament de donacions. Com a mitjana entreguen cada setmana més de 10.000 kg d’aliments a unes 200 famílies.

Tornar
subir