Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

El batle de Palma rep l’equip educatiu d’EMAYA a l’escola” i agraeix la seva feina en un curs escolar de rècord d’activitats

01 Jul 2022

El batle de Palma rep l’equip educatiu d’EMAYA a l’escola” i agraeix la seva feina en un curs escolar de rècord d’activitats

Aquest curs s’han realitzat 771 activitats d’educació ambiental per a 20.797 alumnes de 120 centres educatius de Palma

El batle de Palma, José Hila, i el president d’EMAYA, Ramon Perpinyà, han rebut els representants de l’equip educatiu del programa EMAYA a l’escola, per agrair la seva intensa feina durant aquest curs 2021-22.

 

Un total de 14 educadors i educadores, en representació d’un equip format per més de 20 persones, han acudit a la recepció a Cort, on el batle de Palma els ha transmès que “el civisme i els hàbits respectuosos amb el medi ambient són unes de les prioritats d'aquest Ajuntament. En aquest sentit l'educació ambiental dels infants i joves juga un paper fonamental, per això el programa educatiu EMAYA a l'Escola està fent una tasca bàsica de conscienciació per la sostenibilitat i per promoure uns hàbits d’estalvi d’aigua, reducció de residus, recollida selectiva i reciclatge. A més, ha afegit Hila, “a través dels alumnes s’arriba a les seves famílies i s’estén a tota la ciutadania el missatge de respecte el medi ambient i de tenir una ciutat més neta i sostenible.”. Per tot això ha felicitat l’equip de feina, per la tasca realitzada i el gran èxit del programa educatiu.

 

Aquest curs escolar el programa educatiu EMAYA a l’escola, que es va iniciar el curs 2011-12, ha batut tots els rècords de participació d’anys anteriors. Després d’una davallada d’activitats i participació els dos cursos anteriors, els més afectats per la pandèmia, enguany s’han superat àmpliament les xifres del curs 2018-2019. En total s’han realitzat 771 activitats per a 20.797 alumnes de 120 centres educatius de Palma, quan el curs 2018-19 es realitzaren 403 activitats per a 18.467 alumnes. El curs 2019-20, degut al confinament a partir del mes de març, es va baixar a 13.766 participants i 328 activitats. El curs passat, 2020-21, encara amb moltes restriccions als centres educatius, es va baixar a 300 activitats i 6.053 alumnes.

 

La recuperació durant aquest curs ha estat per tant molt per damunt del que s’esperava i amb xifres molt superiors als cursos previs de la pandèmia. El programa educatiu EMAYA a l’escola ha tengut molt bona acollida als centres educatius de Palma, que, a més a més, les han valorat de forma molt positiva. La mitjana de les valoracions dels qüestionaris d’avaluació que fa el professorat una vegada feta l’activitat és de 3,9 sobre 4.

 

Les activitats que han tengut més demanda aquest curs són les adreçades als més petits, a càrrec de “Joanet Recicles” i “Tomeu Granera”, que combinen la música i els jocs amb la conscienciació sobre l’aigua, el reciclatge i el canvi climàtic. En total s’han realitzat 267 activitats per a educació infantil i els primers cursos de primària.

 

També han tengut una demanda molt elevada les activitats de robòtica, que es varen introduir al programa el mes de març i en només tres mesos s’han realitzat 202 activitats per als diversos nivells des d’infantil a secundària. Amb aquesta nova activitat, a més d’aprendre les nocions bàsiques de programació de petits robots, adaptades a l’edat dels participants, es treballa la identificació dels materials que conformen els nostres residus i com separar-los perquè es puguin reciclar.

 

Així mateix s’han realitzat un total de 200 activitats més relacionades amb la gestió dels residus per a diversos nivells educatius i 73 sobre la gestió i l’estalvi de l’aigua.

 

Per nivells, aproximadament la meitat de les activitats s’han realitzat a educació primària (389), 196 han estat adreçades a infants d’educació infantil i 132 a educació secundària. També s’han realitzat 33 activitats per a batxillerat i cicles formatius i 21 per a adults.

 

EMAYA a l’escola també inclou visites a les instal·lacions de l’empresa pública. Aquests curs 39 grups d’escolars i d’adults han visitat els embassaments de Cúber i del Gorg Blau, l’ETAP de Son Tugores i la de Lloseta, l’estació depuradora de Sant Jordi o el laboratori químic d’EMAYA.

Tornar
subir