Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

L’obra civil del tanc de tempestes i el col·lector interceptor estan finalitzades i entraran en funcionament a finals d’any pel retard en el subministrament d’alguns equips electromecànics

01 Jun 2022

L’obra civil del tanc de tempestes i el col·lector interceptor estan finalitzades i entraran en funcionament a finals d’any pel retard en el subministrament d’alguns equips electromecànics

El Consell d’Administració d’EMAYA durà a aprovació demà una pròrroga del contracte amb Acciona

Ramon Perpinyà ha informat avui matí que l’obra civil del tanc de tempestes i el col·lector interceptor estan finalitzades, de fet el conjunt de l’obra es troba al 96% d’execució. Els problemes en el subministrament d’una sèrie d’elements electromecànics, imprescindibles per al funcionament d’ambdues instal·lacions, retardaran la posada en marxa de les instal·lacions fins al darrer trimestre de l’any. Per aquest motiu, el Consell d’Administració d’EMAYA durà a aprovació demà una pròrroga del contracte amb Acciona, l’empresa adjudicatària de les obres.

 

Actualment resta per finalitzar únicament l’actuació d’urbanització del terreny i les connexions de la xarxa existent amb el col·lector al creuament amb el carrer del General Ricardo Ortega i l’avinguda de Gabriel Alomar, així com la connexió del col·lector amb l’EDAR II. Pel que fa a les instal·lacions electromecàniques es troben a un 52% d’execució pel retard en el subministrament d’elements de les vàlvules i dels equips elèctrics. Una vegada els elements que manquen vagin arribant requereixen unes setmanes de feina per a la seva instal·lació i dues setmanes de període de proves.

 

Per tot això la previsió és que el sistema de sanejament d’aigües residuals i pluvials conformat pel col·lector interceptor i el tanc de tempestes puguin entrar en funcionament el darrer trimestre d’aquest any 2022.

 

Cal recordar que l’execució d’aquest important projecte es va iniciar a principis de 2020 i poc després esclatà la pandèmia de la COVID 19 i que, malgrat no aturar-se l’obra, es varen produir problemes de manca de mà d’obra i alentiment dels serveis externs ocasionats per les múltiples baixes laborals.

 

Així mateix, durant aquests darrers mesos s’han patit important problemes derivats del desproveïment en la cadena de subministraments per la manca de matèries primeres i les dificultats en la logística internacional. Això ha alentit els processos d’aprovisionament i retard en els terminis de fabricació, transport i entrega dels equips electromecànics.

 

Les obres del tanc de tempestes i el col·lector interceptor tenen un pressupost global de 27 milions d’euros aportats per la Conselleria de Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears a través del cànon de sanejament.

 

Una vegada realitzats aquests projectes es podran reduir en un 90 % els abocaments de la conca del Baluard del Príncep que afecten a les platges de Can Pere Antoni i Ciutat Jardí, posant fi a la majoria dels tancaments d’aquestes platges.

Tornar
subir