Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

Agents socials i hotelers coneixen de primera mà les obres del tanc de tempestes i el col·lector que executa EMAYA

29 Jun 2021

Agents socials i hotelers coneixen de primera mà les obres del tanc de tempestes i el col·lector que executa EMAYA

El batle es va comprometre a la mesa de diàleg a explicar-los les principals actuacions municipals que Cort està duent a terme | Ambdues obres permetran reduir en un 90 per cent el tancament de les platges de Can Pere Antoni i Ciutat Jardí i estaran llestes per a la propera temporada

El batle de Palma, Jose Hila, i el president d’EMAYA, Ramon Perpinyà, han convidat avui al sector hoteler de Palma i als agents socials a visitar el projecte del tanc de tempestes i el col·lector interceptor, que està executant l’empresa municipal i que permetrà reduir en un 90 per cent el tancament de les platges de Ciutat Jardí i Can Pere Antoni. La visita dona compliment al compromís adoptat pel batle a la mesa de diàleg amb els agents socials, d'explicar-los les principals actuacions municipals que Cort està duent a terme. L’objectiu és conformar un espai de treball i un punt de trobada estable des d’on analitzar la situació de la ciutat i els projectes de futur. 

A la visita han acudit per part de l’Associació Hotelers Platja de Palma (AHPP) la presidenta, Isabel Vidal; la gerent, Patrícia Lliteras i la vocal Ana Oliver; per part de l’Associació Hotelera de Palma i Cala Major, el vocal Antoni Horrach. També han acudit el president de PIMEM, Jordi Mora; Óscar Carreras en representació de CAEB; el secretari general d’UGT-Balears, Lorenzo Navarro, i una representació del sindicat i el secretari general de CCOO, José Luis García. Per part de l’Ajuntament, ha assistit la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, i la regidora de Turisme, Sanitat i Consum, Elena Navarro. 

 

Obres 

Les obres del tanc de tempestes i del col·lector interceptor segueixen a bon ritme i estaran llestes per a la propera temporada de platges. Ambdues obres permetran reduir en un 90 per cent els tancaments de les platges de Can Pere Antoni i Ciutat Jardí. Aquesta obra té un pressupost de 27 milions d’euros, que finança la Conselleria de Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears a través del cànon de sanejament. 

Actualment, les obres del col·lector es troben en el següent estat: 

  • 1r tram (725 m entre carrer de Caracas i Avingudes), executat
  • 5è tram (142 m entre l’estació de bombament i l’EDAR), executat
  • 2n tram, on es treballa ara mateix, executats 775 m dels 933 entre Caracas i via de cintura. S’avança a una mitjana de 11 m diaris
  • 3r i 4t trams pendents, 770 + 495 m entre via de cintura i EDAR II
  • També s’està treballant als pous de sortida del final del tram 2 i els d’inici dels trams 3 i 4.

En relació amb el tanc de tempestes, ja està executat completament el vas del dipòsit. Actualment es treballa a la capa de compressió de la coberta. Els treballs es desenvolupen segons els terminis previstos. Per tal d’optimitzar la capçalera de planta (enllaç entre la depuradora, l’estació de bombament i el col·lector) i executar-la de forma que ja estigui adaptada a la nova depuradora, recentment es va aprovar una modificació del projecte original. Es realitzaran millores a la capçalera de planta para una correcta adaptació al període de transició entre la depuradora actual i la nova. Aquestes modificacions del projecte suposen una nova inversió de 5 milions d’euros (que se sumen als 22 de l’actual projecte conjunt del tanc i la depuradora) i un increment d’uns 80 dies en el termini de finalització, previst ara per a l’inici del mes d’abril de 2022.  

Tornar
subir