Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

Tallat al trànsit el carrer de les Parcel·les, a les Meravelles, per una de les obres de la renovació integral del sistema de sanejament de la Platja de Palma

27 Jul 2021

Tallat al trànsit el carrer de les Parcel·les, a les Meravelles, per una de les obres de la renovació integral del sistema de sanejament de la Platja de Palma

Aquesta obra que va començar el mes de maig suposa la renovació de les conduccions de les aigües residuals des de les estacions d’impulsió de l’Arenal fins al col·lector que les condueix a la depuradora de Sant Jordi

EMAYA està executant diverses obres que formen part del pla de renovació integral del sistema de sanejament de la Platja de Palma. Es tracta de 4 projectes que suposen la renovació de col·lectors, altres conduccions d’aigües residuals i estacions d’impulsió. El conjunt suposa una inversió de més de 9 milions d’euros finançats a càrrec del cànon de sanejament.

 

Un dels quatre projectes, el de renovació de les conduccions d’impulsió des de les estacions d’impulsió 4 i 5 al col·lector general, es va iniciar el mes de maig i a partir d’aquesta setmana es treballarà al carrer de les Parcel·les.

 

La intervenció suposarà que a partir de dia 29 de juliol es tallarà el trànsit rodat un tram del carrer de les Parcel·les (a partir de la confluència amb el carrer de la Mar d’Aral), al barri de la Platja de Palma de les Meravelles. Per donar sortida a aquesta zona residencial s’ha habilitat un desviament provisional pel carrer de la Mar d’Aral, el carrer d’Acapulco i el carrer del Violer. Aquesta actuació està prevista que finalitzi dia 27 d’agost.

 

Les obres d’aquest projecte que s’executa actualment consisteixen en la renovació de les canonades d’aigües residuals que surten de les estacions d'impulsió de la zona de l’Arenal (estacions d’impulsió 4 i 5) fins a la connexió amb el nou col·lector de pujada a l’EDAR1. Es substitueixen 1.300 metres de conduccions de clavegueram de 50 i 80 cm de diàmetre.

 

Suposa una inversió de 1.496.430 euros, amb un termini d’execució d’un any, durant el qual es crearan 20 llocs de feina directes a l’obra.

 

Aquest projecte és un dels quatre que en conjunt suposen la renovació integral del sistema de sanejament de la Platja de Palma. Els altres tres són:

 

- Nova EI de la Ribera i conducció a l’EDAR 1: inici de les obres maig 2021, termini d’execució 24 mesos.

 

- Renovació de les conduccions d’impulsió de l’EI 2 a la nova EI de la Ribera: inici de les obres maig 2021, termini d’execució, 12 mesos.

 

- Nova EI del Clot den Bernadet i conducció a l’EI 2 (pendent data d’inici).

 

El conjunt dels quatre projectes suposaran una inversió de més de 9 milions d’euros (9.126.462 €), procedents del cànon de sanejament, gràcies al protocol acordat entre la Conselleria de Medi Ambient i l’Ajuntament de Palma i es crearan 165 llocs de feina directes a les obres per a la renovació i millora del sanejament a la Platja de Palma.

 

S’ha de tenir en compta que la Platja de Palma és una zona molt plana on la majoria d’aigües residuals es produeixen devora la costa, on hi ha els habitatges, establiments turístics i comercials. El sanejament de les aigües residuals requereix conduccions i estacions d’impulsió perquè aquestes aigües residuals arribin a la depuradora situada cap a l’interior (EDAR1 de Sant Jordi). Les infraestructures actuals són dels anys 70 i necessiten una renovació per poder assumir els increments de cabal generats pel creixement de la població i evitar avaries o deficiències en el funcionament del sistema.

 

Per aquests motius el Pla de Sanejament de Palma contempla la renovació integral de les infraestructures de sanejament de la Platja de Palma. Es renoven i amplien infraestructures obsoletes per tal de millorar el sistema de sanejament en una zona molt sensible des del punt de vista ambiental i econòmic, motius pels quals és fonamental avançar-se i prevenir que en un futur poguessin produir-se vessaments a la mar.

 

Tornar
subir