Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

EMAYA realitza una obra de separació de pluvials a la galeria de l’estació d’impulsió del Baluard

26 Jul 2021

EMAYA realitza una obra de separació de pluvials a la galeria de l’estació d’impulsió del Baluard

Es tracta d’una inversió de 61.700 € per separar aigües pluvials i residuals i prevenir possibles vessaments a la mar

EMAYA ha iniciat una obra de separació de les aigües pluvials i residuals a la conducció situada a l’estació d’impulsió del Baluard, al passeig Marítim, davant la intersecció entre l’avinguda d’Adolfo Suárez i l’avinguda de Gabriel Alomar. Aquesta intervenció permet prevenir possibles vessaments a la mar en aquest punt.

 

Es tracta d’una inversió de 61.700 €, que suposa la creació de 6 llocs de feina directes a l’obra i que té un termini d’execució previst d’un mes. No produeix afecció al trànsit motoritzat, únicament al carril bici del passeig Marítim, que s’ha desviat uns metres per damunt la zona de vianants durant la durada de l’obra.

 

L’obra consisteix en la instal·lació d’un nou tram de col·lector de conducció d’aigües residuals, de 14 metres i 80 cm de diàmetre i un nou pou de recollida d’aigües pluvials. D’aquesta forma es recondueixen les aigües pluvials i es deixarà segellat el punt on s’abocaven aquestes aigües a la galeria de fecals. Les aigües residuals i les pluvials quedaran així desconnectades, el col·lector de pluvials passarà per davall la galeria de fecals, sense connexió entre elles.

 

S’executen també 3 nous pous de registre: un d’accés per al control de les conduccions i la seva separació, un per a la neteja dels conductes i un per al control de les característiques de l’aigua.

 

Així es compleix la normativa que estableix que la xarxa de clavegueram ha de ser exclusiva per a aigües residuals i s’evita que en els moments de pluja el col·lector de fecals no tengui prou capacitat i hi pugui haver vessaments.

 

Tornar
subir