Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

Queda enllestit el primer tram de del col·lector interceptor entre el carrer de Caracas i l’avinguda de Gabriel Alomar

19 Gen 2021

Queda enllestit el primer tram de del col·lector interceptor entre el carrer de Caracas i l’avinguda de Gabriel Alomar

El mes de desembre va finalitzar l’excavació realitzada per la tuneladora i ara han finalitzat les tasques d’adequació, extracció de materials i neteja

Aquests dies han finalitzat les tasques d’extracció de materials, neteja i adequació del primer tram del col·lector interceptor, entre el carrer de Caracas (cantonada amb el carrer de Manuel Azaña, devora el parc Krèkovic) i l’avinguda de Gabriel Alomar.

 

Ara fa un mes la tuneladora va finalitzar les tasques de perforació que es varen perllongar durant poc mes de 4 mesos per tal d’excavar els 716 metres d’aquest primer tram.

 

Es tracta d’una obra de gran envergadura, única a Palma, una gran canonada de formigó armat de 2 metres de diàmetre interior, que una vegada finalitzada tendrà 3 km de longitud.

 

Una vegada executat aquest primer tram, a finals d’aquest mes de gener es preveu que la maquinària de la tuneladora es traslladi al costat de la depuradora, on es començarà l’excavació del 5è tram, de 154 metres entre l’estació de bombeig i el tanc de laminació.

 

Quedaran tres trams més fins a completar els 5 trams en els quals s’ha dividit l’obra dels 3 km que separen la depuradora EDAR Palma II, al Coll den Rabassa, del punt d’inici d’aquesta infraestructura a les avingudes. La infraestructura compta també amb 3 pous d’atac i 3 pous de recepció.

 

La construcció del col·lector forma part del projecte conjunt de col·lector interceptor i dipòsit de laminació, unes infraestructures destinades a recollir, conduir i emmagatzemar aigües residuals i pluvials per a depurar-les i evitar vessaments a la badia de Palma en casos de pluges. Les obres tenen un pressupost global de 22.609.330 € (10.771.690 € el dipòsit de laminació i 11.837.640 € el col·lector interceptor) i generen una mitjana de 40 llocs de feina directes. El finançament l’aporta la Conselleria de Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears a través del cànon de sanejament.

 

Una vegada realitzats aquests projectes es podran reduir en un 90 % els abocaments de la conca del Baluard del Príncep que afecten a les platges de Can Pere Antoni i Ciutat Jardí, posant fi a la majoria dels tancaments d’aquestes platges.

Tornar
subir