Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

Una vegada finalitzat l’episodi de pluges, els embassaments de la Serra de Tramuntana es troben al 83,6% de la seva capacitat

18 Nov 2021

Una vegada finalitzat l’episodi de pluges, els embassaments de la Serra de Tramuntana es troben al 83,6% de la seva capacitat

Així mateix, la font de la Vila proporciona 500 l/s, la meitat de l’aigua que consumeix Palma

Una vegada finalitzat el darrer episodi de pluges, EMAYA fa balanç del que ha suposat per a les seves reserves d’aigua, especialment per als embassaments de la Serra de Tramuntana.

Després de les intenses pluges caigudes entre el 8 i el 17 de novembre, els embassaments es troben actualment al 83,6%. El canvi, en menys de 10 dies, ha estat radical. Hem de recordar que dia 8 de novembre es trobaven al 29% de la seva capacitat, un nivell molt baix per al mes de novembre. L’any 2020 per aquestes dates, per exemple, es trobaven al 52%.

Deu dies després, l’embassament del Gorg Blau ha pujat més de 10 metres el seu nivell i ha passat del 29% d’ompliment al 83,7%. En el cas de Cúber, per la seva orografia, la pujada de nivell ha estat inferior, de quasi 5 metres, però l’ompliment ha passat igualment del 35% al 83,5%.

Així doncs, la quantitat acumulada als embassaments és ara de 10,043 Hm3, que és equivalent aproximadament a la tercera part del que consumeix Palma en un any. Dia 8 de novembre aquesta quantitat era 3,500 Hm3.

S’ha de tenir en compte, a més a més, que des de la setmana passada l’extracció d’aigua dels embassaments ha passat de 100 litres per segon a 500 l/s per tal d’abastir la ciutat.

La nova estació meteorològica instal·lada al Gorg Blau gràcies al conveni entre L’Associació de Meteorologia MeteodeMallorca (ASOMET) i EMAYA, en funcionament des de dia 1 de novembre s’ha estrenat amb una xifra rècord de precipitacions: 469 mm entre els dies 8 i 17 de novembre, només per sota de la xifra recollida per la propera estació de Son Massip, 506 mm.

Les fonts proporcionen el 50% de l’aigua que consumeix Palma

Per altra banda, després de mesos sense cabal, aquest episodi de pluges també va fer brollar les fonts que abasteixen aigua a Palma, les fonts de la Vila, de Mestre Pere i d’en Baster. Ara mateix s'aprofiten 500 litres per segon per a l’abastiment de Palma, el que suposa aproximadament el 50% del consum de la ciutat.

Gràcies a aquesta disponibilitat d’aigua aportada per la pluja d’aquests dies, s’ha pogut reduir l’extracció dels pous i l’adquisició d’aigua dessalada.

Tornar
subir