Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

El parc verd de Sant Jordi es beneficia de les subvencions del Govern per a adaptar-se a la Llei de Residus

18 Mar 2021

El parc verd de Sant Jordi es beneficia de les subvencions del Govern per a adaptar-se a la Llei de Residus

El president d’EMAYA, Ramon Perpinyà i el conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, han visitat les millores realitzades a les instal·lacions de recollida de residus

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, el director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, i el president d’EMAYA, Ramon Perpinyà, han visitat, aquest dijous, les instal·lacions del Parc Verd de Sant Jordi, a Palma. La infraestructura compta amb dos edificis nous, que han facilitat l’adaptació de la deixalleria a la normativa.

Així, a través d’una subvenció de 20.208 € atorgada mitjançant la convocatòria d’ajuts d’inversions relatives a la prevenció, reducció i gestió de residus 2019-2020, s’han construït el magatzem de residus perillosos i el de Residus d’Aparells Elèctrics i Electrònics (RAEE). Aquest darrer compta també amb una zona de preparació per a la reutilització, el que facilitarà complir amb els objectius marcats a la Llei de residus. L’ajut ha permès finançar un 39% del projecte, que té un pressupost total de 51.437 euros.

Mir ha destacat la importància d’avançar en l’adaptació dels parcs verds a la normativa, «ja que facilita a la ciutadania la tasca de separar correctament i complir així, entre tots, els objectius de reciclatge i reutilització que marca la Llei de residus». El conseller ha posat aquesta millora com a exemple de «corresponsabilitat entre institucions, ja que des de la Conselleria posam eines per a què els ajuntaments es puguin adaptar».

Per la seva banda, Sansó ha explicat que aquest parc verd és una de les 9 deixalleries que han estat autoritzades pel Govern gràcies a les subvencions d’enguany. «Cada vegada més municipis compten amb parcs verds autoritzats, el que significa que s’està treballant intensament per millorar i adaptar aquestes instal·lacions arreu de les illes». El director general ha recordat que «sense explicar la necessitat de fer aquestes passes, serveix de poc posar en marxa nous parcs verds». Per això, ha dit, també s’ha subvencionat amb 49.049  € diverses campanyes de sensibilització ambiental.

Perpinyà, per la seva banda, ha agraït a la Conselleria de Medi Ambient «aquesta ajuda que ha permès que el parc verd de San Jordi compleixi amb tots els requisits per a una correcta gestió dels residus, i que sigui a més segur i còmode per als seus usuaris».

«Aquestes millores han permès consolidar i fer créixer l'ús d'aquestes instal·lacions d'una forma molt important durant 2020» ha afegit tot recordant que, en un any, el parc verd ha triplicat gairebé el nombre d’usuaris, tot i la pandèmia. Així, mentre que el 2019 hi van passar 5.180 persones, el 2020 en foren 14.056.  Pel que fa a 2021, entre gener i febrer 2.645 usuaris han fet ús de les instal·lacions.

Tornar
subir