Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

La Junta de Govern aprova les dues primeres fases del projecte de separació de xarxes al polígon de Son Castelló

14 Gen 2021

La Junta de Govern aprova les dues primeres fases del projecte de separació de xarxes al polígon de Son Castelló

La Junta de Govern ha donat avui llum verda a les fases 1 i 2 del projecte d'execució de les obres de separació de xarxes al polígon de Son Castelló. El projecte final consta de 4 fases en les quals l'empresa municipal EMAYA invertirà 14 milions d'euros per a la separació de 18 quilòmetres de xarxa d'aigües pluvials i el clavegueram.

La primera fase es durà a terme entre Gran Via Asima i l'Avinguda 16 de Juliol. Té un pressupost de 6.454.135,04 € i suposa la construcció de 8,6 km de conduccions d'aigües residuals. El termini d'execució és de 2 anys i suposarà la creació de 57 llocs de feina directes. Pel que fa a la segona fase es farà entre Gran Via Asima i Gremi de Tintorers. Té un pressupost de 4.650.434 € i suposa la construcció de 5,2 km de canalitzacions. El termini d'execució és d'un any durant el qual es generaran 83 llocs de feina directes.

Aquesta obra permetrà evitar que quan plou es mesclin les aigües residuals i les aigües pluvials, saturant la xarxa de conducció existent actualment i la depuradora, provocant, per aquesta manca de capacitat, abocaments d'aigües mixtes a la mar. Així mateix, aquesta inversió permetrà crear més de 300 llocs de feina directes en l'obra.

El projecte es completarà amb un tanc de laminació per recollir aigües mixtes procedents de Bunyola i Esporles, amb un pressupost previst de 2.400.000 € aportats pel cànon de sanejament.

L'obra ha estat acordada amb l'associació d'empresaris del polígon, ASIMA i es realitzarà de forma que l'afecció al trànsit sigui la mínima possible.
Per a EMAYA és una prioritat evitar aquests abocaments, per protegir el medi ambient i la salut de la ciutadania. Per això el Pla de Sanejament de Palma 2019-23 inclou més de 40 projectes que tenen com a objectiu millorar les infraestructures de sanejaments, moltes obsoletes o insuficients per a les dimensions actuals de la nostra ciutat.

Donada la magnitud de l'obra es realitzarà en 4 fases més una cinquena per a la construcció del tanc de laminació. El projecte complet es preveu que estigui executat en quatre anys.

Tornar
subir