Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

Les reserves d'aigua acumulades als embassaments es dupliquen en 5 dies, passant del 29 al 58 % de la seva capacitat

12 Nov 2021

Les reserves d'aigua acumulades als embassaments es dupliquen en 5 dies, passant del 29 al 58 % de la seva capacitat

L'actual episodi de pluges està essent molt positiu per a les captacions d'aigua que abasteixen Palma. S'estan produint un important creixement de les reserves d’aigua acumulades als embassaments de Cúber i el Gorg Blau. Així mateix, han brollat les fonts de la Vila, Mestre Pere i d’en Baster, després de mesos sense cabal.

 

Els embassaments de Cúber i del Gorg Blau, a la Serra de Tramuntana, es trobaven avui matí a un 58% de la seva capacitat. Han duplicat les seves reserves en només 5 dies, passant del 29% d'ompliment de dilluns als 58% avui matí. 

 

Pel que fa al nivell, el Gorg Blau ha pujat 6 metres des de dilluns i en el cas de Cúber el creixement és de gairebé tres metres.

 

Aquesta pujada s’ha produït fins i tot tenint en compta que es bombeja aigua des del Gorg Blau a Cúber i des de Cúber s’extreuen ara 100 litres per segon per a l’abastiment de la ciutat.

 

Per altra banda, després de mesos sense cabal, també han brollat les fonts que abasteixen aigua a Palma, les fonts de la Vila, de Mestre Pere i d’en Baster. Ara mateix s'aprofiten 500 litres per segon per a l’abastiment de Palma, el que suposa el 50% del consum de la ciutat.

 

Gràcies a aquesta disponibilitat d’aigua s’ha pogut reduir l’extracció dels pous i l’adquisició d’aigua dessalada.

 

Les pluges segueixen encara i seran també molt positives per als aqüífers subterranis.

 

Tornar
subir