Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

Comença la instal·lació dels 52 contenidors de recollida de matèria orgànica a Bons Aires, Cal Capiscol, el Cap Redó, Son Peretó i el Jonquet

08 Abr 2021

Comença la instal·lació dels 52 contenidors de recollida de matèria orgànica a Bons Aires, Cal Capiscol, el Cap Redó, Son Peretó i el Jonquet

Avui matí el batle i el president d’EMAYA han assistit a la col·locació del primer contenidor a Bons Aires

Avui matí el batle de Palma, José Hila, i el president d’EMAYA, Ramon Perpinyà, i el coordinador del districte Nord, Miquel Àngel Barceló, han assistit a la col·locació del primer contenidor al barri de Bons Aires, concretament davant el parc infantil de la plaça de Ramon Rotger (carrer del General Riera, 9).

Aquest és l’inici de la implantació massiva dels contenidors marrons que es farà al llarg de 2021. Concretament en aquesta primera fase es col·locaran 52 contenidors fins al dia 16 d’abril als barris de Bons Aires, Camp Redó i Cal Capiscol, el Jonquet i Son Peretó. Aquests nous contenidors posaran la recollida de la matèria orgànica a l’abast d’unes de 44.500 persones més de Palma.

En el moment de la instal·lació del nou contenidor al barri de Bons Aires, el batle de Palma, José Hila, ha declarat que “fem una passa més per assolir l’objectiu importantíssim d'arribar fins a reciclar el 50 per cent dels residus que es generen a Palma. Com a Ajuntament, avui començam el camí per aconseguir-ho. Som ambiciosos: posarem a disposició de 54 barris més de Palma el contenidor marró perquè la ciutadania es sumi en aquesta fita i ens ajudi a aconseguir-ho. D'aquesta manera, seguirem avançant en sostenibilitat i millorant la neteja de la nostra ciutat”.

Per tal de donar conèixer a aquesta població la implantació de la recollida d’aquest nova fracció dels residus, l’equip educatiu d’EMAYA està realitzant taules informatives en aquests barris a les quals, a més d’informació, es distribueixen recipients i bosses compostables per a la separació de la matèria orgànica i de bosses per a les altres fraccions (paper, vidre i envasos).Ramon Perpinyà ha visitat també el punt informatiu situat avui a la plaça de Santa Pagesa i ha agraït la seva tasca a l’equip d’educació ambiental i a la ciutadania que acudeix a aquestes taules per rebre informació sobre el reciclatge de la matèria orgànica.

Ja s’han realitzat 2 taules informatives a la plaça de Santa Pagesa, 2 a s’Escorxador i 2 més a Cal Capiscol (carretera de Valldemossa), una a Son Peretó i una al Jonquet. Avui mateix hi ha un punt informatiu a també a la plaça de Santa Pagesa i la setmana que ve dos més a l’Escorxador i Cal Capiscol. Fins ara s’han informat a unes 2.000 famílies: les taules han estat molt ben acollides per la població, superant en alguns casos les 500 persones ateses en un dia als punts informatius. Això ha estat possible gràcies a la col·laboració de les associacions de veïns d’aquest barris, a les quals el president d’EMAYA, Ramon Perpinyà, ha agraït la seva implicació.

Per divulgar encara més la informació sobre la recollida de la matèria orgànica, EMAYA ha incorporat al seu portal web les dates d’implantació als diversos barris de la ciutat, el calendari dels punts informatius i la ubicació dels contenidors. Per facilitar l’accés s’han editat cartells i fulls informatius amb un codi Qr per accedir a aquest web.

Continuïtat de la implantació de la recollida de matèria orgànica

Després d’aquesta primera fase, la col·locació de contenidors marrons seguirà aquest mes d’abril i fins al mes de novembre:

Segona quinzena d’abril:

  • 33 contenidors a Son Xigala, Son Roca, Son Ximelis, Son Anglada i Son Vida (aquests darrers dos barris només als punts on compten amb sistema de recollida lateral),
  • 40 contenidors al Terreno, Portopí, la Bonanova, Cala Major i Sant Agustí.

Maig:

  • 48 contenidors al Amanecer, l’Olivera, Son Oliva, Plaça de Toros i Arxiduc,
  • 25 els contenidors al Secar de la Real, la Indioteria Urbà i Establiments (en els punts urbans amb recollida de tipus lateral).
  • 72 contenidors a Son Cladera, Son Rutlan, Verge de Lluc, el Rafal Vell, el Rafal Nou i el Viver.

Octubre-novembre:

  • 200 contenidors a Foners, Marquès de la Fontsanta, els Hostalets, Son Fortesa Sud, Can Capes, Son Canals, Pere Garau, Son Gotleu, la Soledat, Nou Llevant, el Molinar, Son Ferriol, Coll d’en Rabassa, la Casa Blanca, Sant Jordi, l’Aranjassa, el Pill·larí, Can Pastilla, les Meravelles i l’Arenal.

D’aquesta manera entre abril i novembre s’implantaran 470 contenidors marrons a 54 barris de Palma, que sumats als ja existents suposaran 596 punts de recollida de matèria orgànica. D’aquesta manera la recollida de matèria orgànica estarà a l’abast de més de 400.000 habitants de 77 barris (incloent els 12 barris on ja s’havia implantat el nou contenidor, els 10 del centre que compten amb recollida selectiva mòbil i Son Sardina).

 

Tornar
subir