Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

S’inicia la segona fase de les obres del col·lector interceptor a les avingudes

06 Oct 2021

S’inicia la segona fase de les obres del col·lector interceptor a les avingudes

Aquesta actuació suposarà el desviament de dos carrils de l’avinguda de Gabriel Alomar i el tall de l’accés al carrer del General Ricardo Ortega

Aquesta setmana s’han iniciat les obres de la segona fase del col·lector interceptor a les avingudes. Concretament s’està treballant l’avinguda de Gabriel Alomar, a l’alçada de la intersecció amb el carrer del General Ricardo Ortega, per tal d’executar l’arqueta de connexió del col·lector que unirà la galeria d’aigües mixtes d’aquesta zona amb la conducció fins a la depuradora. Es treballa a uns 10 metres de fondària i tant els treballs a realitzar com l’accés de material i maquinària requereixen l’ocupació d’una part de la calçada.

 

És per això que dos carrils de les avingudes en sentit ascendent es desviaran en aquest punt i ocuparan part dels carrils del sentit contrari. No es podrà accedir al carrer del General Ricardo Ortega i es canvia la circulació del carrer de Manel Guasp entre els carrers de Foners i de Ricardo Ortega. Els treballs es perllongaran fins al mes de desembre.

 

Aquesta és la segona fase de les tres previstes en la construcció del col·lector, seguint la planificació del projecte. Durant la tercera i darrera fase es tornarà a treballar en aquest punt de les avingudes previsiblement el mes d’abril, just abans de la finalització completa de l’obra.

 

Aquestes actuacions formen part del projecte conjunt de col·lector interceptor, estació d’impulsió i tanc de tempesta, unes infraestructures destinades a recollir, conduir i emmagatzemar aigües residuals i pluvials per a depurar-les i evitar vessaments a la badia de Palma en casos de pluges. Ambdues infraestructures permetran reduir en un 90 % els tancaments de les platges de Can Pere Antoni i Ciutat Jardí. El tanc de tempesta, situat devora la depuradora EDAR 2, també es troba en una fase avançada de construcció.

Les obres tenen un pressupost global de més de 27 milions d’euros i generen una mitjana de 40 llocs de feina directes. El finançament l’aporta la Conselleria de Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears a través del cànon de sanejament.

Simultàniament, la tuneladora està treballant en l’excavació del tram del col·lector de 763 metres entre el camí Fondo i la via de Cintura. Es preveu que aquesta excavació es perllongui fins al desembre i la maquinària s’extraurà per realitzar el darrer tram, entre el pou del carrer de l’Hort de les Ànimes i l’estació de bombament (476 m).

 

Actualment ja s’ha excavat aproximadament el 70% dels 3 km que separen les Avingudes en el centre de Palma de la depuradora situada en el Coll d’en Rabassa. El mes de juliol va finalitzar l’excavació de tram més llarg, de 933 metres, entre el polígon de Llevant i la via de Cintura. El primer tram, de 716 metres entre l’avinguda de Gabriel Alomar i el carrer de Caracas, es va excavar entre el mesos de juliol i desembre de 2020. Posteriorment, el mes de febrer de 2021 es va excavar el tram més curt, de 155 metres i darrer del recorregut, ja que enllaça el pou situat devora la depuradora amb la darrera estació de bombament.

 

D’aquesta manera es completaran els 5 trams en els quals s’ha dividit l’obra dels 3 km que separen la depuradora EDAR 2, al Coll d’en Rabassa, del punt d’inici d’aquesta infraestructura a les avingudes. La infraestructura compta també amb 3 pous d’atac i 3 pous de recepció. Es tracta d’una obra de gran envergadura, única a Palma, una gran canonada de formigó armat de 2 metres de diàmetre interior, per on transcorrerà la conducció d’aigües residuals i pluvials.  La finalització està prevista per a la primavera de 2022. 

Tornar
subir