Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

La Junta de Govern aprova el projecte d’ampliació i millora de la depuradora de lixiviats de l’abocador de Son Reus

03 Nov 2021

La Junta de Govern aprova el projecte d’ampliació i millora de la depuradora de lixiviats de l’abocador de Son Reus

Es tracta d’una inversió de més de 1,2 milions d’euros que s’emmarca en el pla de gestió ambiental i manteniment que executa EMAYA a Son Reus

La Junta de Govern ha aprovat avui el projecte d’execució d’obres consistent en l’adequació de les instal•lacions de les xarxes de lixiviats i planta depuradora en els terrenys de Son Reus.

 

Es tracta d’una inversió de més d’1,2 milions d’euros, a càrrec d’EMAYA, que s’emmarca en el pla de gestió ambiental i de manteniment de l'abocador clausurat i de l'abocador de coa de Son Reus.

 

Una de les actuacions previstes en aquest pla és la renovació del sistema del tractament dels lixiviats que es puguin generar en aquests abocadors, amb l’objectiu d’evitar el risc de contaminació. Aquest és l’objectiu del projecte aprovat avui, un projecte executiu per tal de realitzar les obres destinades a la renovació de la xarxa de recollida de lixiviats i la millora de la depuradora existent. Concretament s’incrementa la capacitat de depuració i es modifica el sistema de depuració, que es farà a partir d’ara pel sistema d’osmosi, més efectiu per eliminar el possibles contaminants presents als lixiviats.

 

Les obres previstes en el pla aprovat avui podran començar en breu.

 

Ramon Perpinyà, regidor de Medi Ambient i president d’EMAYA ha recordat que l’empresa pública “realitza totes les tasques necessàries de manteniment i gestió dels abocadors de Son Reus, aquest és un dels abocadors més ben mantinguts de l’Estat, per això vol donar un missatge de tranquil·litat a tota la ciutadania, fem tot el que es requereix perquè l’abocador clausurat no suposi cap risc”.

Tornar
subir