Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

El Ministeri de Transició Ecològica publica l’avantprojecte de l’Ampliació i Remodelació de l’EDAR de Palma II i de l’Emissari de la EDAR de Palma II i el seu estudi d’impacte ambiental

28 Feb 2020

El Ministeri de Transició Ecològica publica l’avantprojecte de l’Ampliació i Remodelació de l’EDAR de Palma II i de l’Emissari de la EDAR de Palma II i el seu estudi d’impacte ambiental

Aquests projectes presentats pel Ministeri es sotmeten ara a un període de 30 dies d’exposició pública i es poden consultar a les oficines d’EMAYA a Son Pacs. El batle de Palma ha expressat la seva satisfacció pels avanços del projecte i pel compromís del Ministeri en la remodelació d’aquesta infraestructura imprescindible per a la ciutat

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic ha iniciat el tràmit d’exposició pública dels projectes i els estudis d’impacte ambiental de l’Ampliació i Remodelació de l’EDAR de Palma II i de l’Emissari de la EDAR de Palma II.

Així mateix, es publica la relació de béns i drets afectats per aquestes obres, per a informació i possibles al·legacions dels afectats. 

L’exposició pública es realitzarà durant 30 dies des de la publicació al BOIB i el BOE, i es podran presentar les al·legacions a l’Ajuntament de Palma, la Delegació del Govern o el propi Ministeri.

Tal i com ha expressat el batle de Palma, José Hila, aquesta és un bona notícia per a Palma, “estam molt satisfets que el projecte segueixi donant passes endavant i la remodelació i ampliació de la depuradora sigui una realitat. El compromís del Ministeri de Transició Ecològica en dotar Palma amb aquesta infraestructura és clar”.

A l’anunci, el Ministeri de Transició Ecològica recorda que el sanejament de la badia de Palma “va ser declarat obra d’interès general de l’Estat pel Reial Decret-llei 3/1993 de 23 de febrer. Les “Actuacions de Sanejament i Depuració a Palma” es troben incloses a l’Annex I d’Actuacions d’interès general del Protocol General entre el Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí, i el Govern de les Illes Balears de col·laboració en l’àmbit del sanejament i la depuració. 

Igualment es constata que l’actual EDAR II de Palma “no disposa de capacitat per tractar la totalitat del cabal que rep, i per aquest motiu una part s’impulsa a la planta de Palma I (EDAR I de Sant Jordi). Així mateix, l’EDAR II no té línia de tractament de fangs, que també són bombats a l’EDAR I.

Tal i com expressa la publicació del Ministeri, la finalitat d’aquesta actuació que tramita és proporcionar la infraestructura per al tractament de la totalitat de les aigües residuals, independitzant-la de l’EDAR I.

El projecte d’ampliació i remodelació de l’EDAR II que se sotmet a exposició pública inclou:

  • Bombament d’aigua bruta
  • Pretractament, tractament primari per procés físico-químic i decantació
  • Tractament biològic amb eliminació de nutrients
  • Decantació secundària
  • Tractament terciari
  • Dipòsit d’aigua tractada
  • Línia de fangs: espessament, digestió anaeròbia, hidròlisi tèrmica i deshidratació
  • Línia de gas amb cogeneració
  • Tractament de retorns

Pel que fa a l’emissari, es projecta una conducció per a la sortida dels excedents de l’EDAR que no puguin ser aprofitats per a reutilització.

Aquests són els projectes que es sotmeten a exposició pública durant 30 dies i s’han comunicat directament també a les administracions afectades, com és el cas de l’Ajuntament de Palma i EMAYA.

Es pot consultar tota la documentació a les oficines d’EMAYA a Son Pacs, edifici de Xarxes, concertant cita prèvia a secretariaprojectes@emaya.es.

Així mateix, Ramon Perpinyà, president d’EMAYA, ha recordat que, per part seva, l’empresa pública municipal ja està executant les obres de construcció del dipòsit de laminació adjunt a la depuradora i el col·lector interceptor d’aigües residuals i pluvials, que evitaran bona part dels vessaments a la badia de Palma. “Aquestes infraestructures, juntament amb la nova depuradora, suposaran un canvi radical en el sanejament de Palma, posant fi a un dèficit històric provocat per la manca d’inversions, i una millora substancial en la protecció del medi ambient de la badia de Palma”, ha manifestat Perpinyà.

Tornar
subir