Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

L’Ajuntament de Palma elimina en vuit mesos més de 2.600 pintades vandàliques

26 Feb 2020

L’Ajuntament de Palma elimina en vuit mesos més de 2.600 pintades vandàliques

El batle ha visitat un dels equips d’EMAYA de neteja de pintades vandàliques, que està actuant en una zona verda de Son Fuster

L’Ajuntament de Palma a través de les àrees d’Infraestructures i de l’empresa municipal EMAYA ha netejat en els darrers 8 mesos més de 2.600 pintades vandàliques. Aquestes actuacions formen part del pla de xoc anunciat a finals de juliol contra les pintades. S’han realitzat intervencions principalment a mobiliari urbà, àrees de jocs infantils, parcs municipals i a parets de diferents carrers de la ciutat. Avui matí, el batle de Palma, Jose Hila, i el president d'EMAYA, Ramon Perpinyà, han visitat un dels equips de l'empresa municipal que es dedica a netejar les pintades.

 

El batle de Palma ha agraït la feina del personal que realitza aquesta tasca i ha apel·lat al comportament cívic i a actuar amb responsabilitat tenint cura la ciutat entre tothom. Realitzar pintades no autoritzades expressament és una infracció a l’ordenança municipal de residus i neteja que suposa sancions fins a 750 € o superiors si suposen la degradació d’un element o edifici protegit.

 

Actuacions

Durant els darrers mesos, les actuacions més significatives d’eliminació de pintades vandàliques a les parets i altres elements de la via pública s’han realitzat al passeig del Born, plaça Major, plaça Gomila, plaça de Josep Estela, mur de la platja de Can Pastilla, plaça de Rosa Bueno, carrer d’Anselm Turmeda, parc de ses Veles i la zona verda de Son Fuster.

 

Des que va començar el pla, s'ha actuat a Salvador Dalí, Pont de Sa Riera, dels Instituts, camí de Jesus, Pont d’es Tren, plaça de Quadrado, carrer de Ricard Ankerman, plaça del Mercat, la Rambla, carrer del Baladre, carrer Berenguer de Palou, les escales del Nixe, que enllacen el carrer de Bernat de Santa Eugènia amb l’avinguda Joan Miró, plaça del Comtat del Rosselló, plaça d’Alexandre Fleming, les escales que uneixen la plaça Major amb La Rambla, les escales de la Costa del Teatre, Carrer de Francesc Martí Mora cantonada carrer de Joan Gris, Es Jonquet-Santo Domingo de la Calçada, l’escultura Julio Le Pac al passeig Sagrera.

 

Pel que fa al mobiliari urbà, s'ha actuat a:

 

  • Contenidors i papereres d’EMAYA.
  • Bancs ubicats al carrer de la Fàbrica, a plaça de París, a la plaça del Bisbe Berenguer Palou, a la plaça del Progrés, a Can Simonet i a sa Feixina.
  • Jardineres ubicades a carrer de Sant Miquel, plaça de París, plaça del Bisbe Berenguer Palou i carrer de la Fàbrica.
  • Pintades diverses a la plaça Berenguer de Palou, d’Albert Camus, parc dels Ceibos, Can Simonet, sa Feixina i sa Quarentena

 

Així mateix s’han tret pintades a les àrees de jocs infantils ubicades a s’Escorxador, Can Simonet, plaça del Progrés, d’Andreu Ferret, del General Riera, parc de la Mar, plaça de París, del Cap Enderrocat, i al paviment sintètic del carrer del General Riera. També s’han eliminat pintades a diferents elements ubicats al parc de ses Estacions, ses Veles, Son Fuster Nou, elements del mobiliari urbà de Son Fuster Nou, plaça dels Nins, es Carnatge, parc de Son Gibert, rotonda de Miquel Dolç, parc Krekovic, plaça de Santa Isabel, parc de Son Pedrals i Mar Jónica.

 

Com es neteja

 

Les pintades vandàliques es netegen aplicant mesures concretes segons el material de la façana o l’espai on es troba la pintada. En alguns casos s’actua amb decapant, d’altres amb aigua a pressió i d’altres es fa un tractament a la superfície i es pinta damunt. Una vegada s’ha netejat una zona, es fa també un manteniment i eliminació continua de noves pintades.

 

Des de finals de juliol, EMAYA ha realitzat 245 jornades de feina com la d’avui, que suposen un cost de 61.994 euros en aquest període.

Tornar
subir