Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

Demà es reprenen les obres de renovació de la xarxa d’aigua potable i clavegueram al carrer Cannes de l’Arenal

21 Abr 2020

Demà es reprenen les obres de renovació de la xarxa d’aigua potable i clavegueram al carrer Cannes de l’Arenal

Es renovaran gairebé 2.500 m de la xarxa d’aigua potable i més de 1.000 de la xarxa de clavegueram d’aquesta zona

Demà dimecres 22 d’abril es reinicien les obres de renovació de la xarxa d’aigua potable i de clavegueram de s’Arenal, que s’havien iniciat el passat dia 10 de març i s’aturaren uns dies després, amb la declaració del primer estat d’alarma dia 15 de març.

 

Les obres consisteixen en la renovació de quasi 2.500 m de xarxa d’abastiment d’aigua potable i més de 1.000 de clavegueram a la zona de s’Arenal del camí de Ca na Gabriela i Trasimè. Concretament les obres començaran pel carrer de Cannes i tendran una durada de 9 mesos.

 

L'objectiu del projecte és la renovació i millora de la xarxa de distribució d’aigua potable, substituint les canonades de fibrociment obsoletes. Igualment, l’artèria principal que transcorre pel carrer de Trasimè es substituirà per una nova canalització de fosa de ferro de 400 mm. Així mateix, es substituirà la xarxa de clavegueram de 200mm per noves canonades de PVC de 300 mm.

 

EMAYA ja havia mantingut contactes i reunions amb les associacions de veïns, hotelers i comerciants de la zona per informar sobre aquesta obra, així com l’EMT i l’IME. Ara s’hi ha tornat a posar en contacte per informar del reinici de les obres i del pla d’actuació.

 

Les obres comencen de nou demà dia 22 d’abril al carrer de Cannes i es farà per trams per tal de reduir al mínim les molèsties. Es treballarà al tram on es va començar a fer feina el mes de març, entre els carrers del Quarter i de Bartomeu Calafell, afectant diversos guals que han estat informats oportunament. Es tancarà la circulació per incrementar l’eficàcia dels treballs, encara que es permetrà el pas de vianants. Les places d’aparcament de mobilitat reduïda s’ubicaran als carrers perpendiculars.

 

Per aquest motiu, l’EMT ha desviat durant un mes les línies 22, 23 i 32 pel camí de Ca na Gabriela (on es reduirà l’aparcament), tal i com ja informa l’empresa municipal als seus usuaris. Després d’aquest tram on l’obra durarà aproximadament un mes, es treballarà successivament al carrer de Ferran Alzamora, en el tram entre l’avinguda América i la cruïlla amb el carrer de Joan Homs. La darrera fase serà el dels carrers Trasimè i del Quarter.

 

En conjunt, l’obra de substitució de canonades es realitzarà als següents carres i trams:

 

  • Carrer de Cannes: 180 m d’aigua potable.
  • Carrer de Ferran Alzamora: 280 m de canonada d’aigua potable i 211 de clavegueram.
  • Carrer de Rafael Ramis Togores: 245 m d’aigua potable i 142 de clavegueram.
  • Carrer de Joaquim Verdaguer: 170 m d’aigua potable i 104 de clavegueram.
  • Carrer de Germà Bianor: 100 m d’aigua potable i 64 m de clavegueram.
  • Carrer d’Homs: 135 m d’aigua potable i 84 de clavegueram.
  • Carrer de Diego Zaforteza: 350 m d’aigua potable i 119 m de clavegueram.
  • Carrer de Bartomeu Calafell: 90 m d’aigua potable i 44 de clavegueram.
  • Carrer del Canonge Mateu Rotger: 90 m d’aigua potable i 67 de clavegueram.
  • Carrer de Gaspar Rullan: 180 m d’aigua potable i 203 de clavegueram.
  • Carrer Particular: 65 m d’aigua potable.
  • Carrer de Trasimè: 285 m d’aigua potable (canonada de 125 mm) i 292 m d’artèria de 400 mm.

 

Un informe tècnic previ va constatar la necessitat de renovar la xarxa en aquesta zona, que és de l’any 1965 i ja és obsoleta. La renovació reduirà dràsticament les avaries i pèrdues d’aigua. Així mateix, una altra de les motivacions d’aquesta obra és l’expansió dels comptadors individuals, obligatòria actualment, que exigeix unes prestacions més estrictes de la xarxa pel que fa tant a pressió com a cabal, al no existir aljubs a les comunitats de propietaris.

 

En total en aquesta obra es renovaran 2.463 m de la xarxa d’aigua potable (2.171 de canonada de 125 mm, més els 292 de l’artèria de 400 mm del carrer Trasimè). A més es renoven 1.038 m de la xarxa de clavegueram.

 

El projecte contempla, així mateix, la renovació d’altres elements propis de la xarxa de distribució: hidrants, desguassos, brides, connexions de servei de clavegueram, arquetes, claus de registre, vàlvules, etc. El pressupost d’execució d’aquesta obra és de 761.679,09 € i la durada prevista total és de 9 mesos.

 

L’obra afectarà els carrers esmentats on es renova la xarxa, a més dels adjacents, per la reducció dels aparcaments i accés a guals, modificació de la ruta dels autobusos de l’EMT i altres canvis en la circulació, així com possibles restriccions en el subministrament de l’aigua (talls i baixades de pressió) pels treballs de desconnexió i reconnexió de la xarxa. Des d’EMAYA i la direcció de l’obra s’avisarà oportunament els afectats de totes aquestes alteracions dels serveis.

 

Tornar
subir